Oblikovanje las | Nasveti in triki

Zvezdniški stil tega meseca: Petra Němcová in njena pričeska v stilu side-swept

Pričeska v stilu side-swept je zelo priljubljena. Tudi manekenka Petra Němcová obožuje elegantno pričesko, pri kateri so lasje počesani na eno stran. Side-swept omogoča različne izrazne možnosti, ki združujejo raznolike stilske elemente in včasih tudi dve barvni niansi, kot vidimo pri Petri. Lasišče je temnejše, preostali lasje pa so nekoliko svetlejši.

Češka supermanekenka Petra Němcová je zgradila izjemno kariero, o kateri lahko mnoge manekenke samo sanjajo. Toda Petra Němcová je več kot manekenka. S svojo fundacijo Happy Hearts Fund si prizadeva za ponovno izgradnjo šol po naravnih katastrofah. Povod za takšno dobrodelno angažiranost je bil rušilni cunami, ki je leta 2004 prizadel Tajsko. Petra je to naravno katastrofo tudi sama komaj preživela. Njeno močno osebnost, ki izraža voljo in veselje do življenja, lahko prepoznamo že po njeni zunanji podobi. Vedno znova nas navdušuje s svojim čudovitim nasmeškom in popolnim stilskim nastopom. Navdušila nas je tudi z zanimivo pričesko v stilu side-swept, pri kateri so lasje počesani na eno stran. Takšna pričeska je še zlasti izrazna zaradi zanimivega prepleta temnejše barve na lasišču in svetlejših konic v stilu two-tone.

Petra Němcová in njena pričeska v stilu side-swept

Side-Swept-Look Petra Němcová
© Getty Images

Pričeska v stilu side-swept je nadvse zanimiva, saj združuje kreativnost in raznolikost. Lahko je zelo elegantna ali pa povsem rokerska. Primerna je za najrazličnejše priložnosti, bodisi za svečane dogodke ali poležavanje na plaži pa tudi obisk festivala. Poleg tega omogoča nešteto izraznih možnosti. Lasje so lahko povsem gladki v stilu sleek-look, valoviti ali kodrasti.

Slika levo: Pričesko v stilu side-swept lahko ustvarite na zelo različne načine. Petra Němcová je pri svoji različici lase zravnala in jih počesala na eno stran ter jih nežno položila preko ramena, ne da bi jih spela. Popolna skladnost s preprosto črno obleko.

Side-swept v stilu Petre Němcove: Navodila za oblikovanje pričeske

Petra Němcová je lase gladko počesala na eno stran in jih nežno položila preko ramena. Na drugi strani jih je preprosto zataknila za uho. Pri tej pričeski je dovoljeno vse, kar vam je všeč. Zanimivi so tudi modni dodatki, kot so okrasne sponke, ki delujejo zapeljivo in ustvarijo eleganten videz. Side-swept Petre Němcová je še posebno izrazen zaradi kontrastnega prepleta temnejše barve na lasišču in svetlejših konic, kar ustvari edinstven mozaik.

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu side-swept:

Sprej za zaščito las pred vročino, sušilnik, kodralnik, okrasna sponka, gel in lak za lase

Navodila za stilsko oblikovanje:

  1. Lase umijte in jih obrišite z brisačo, nato pa nanje nanesite sprej za zaščito pred vročino in jih osušite s sušilnikom.
  2. Naredite globoko in dosledno oblikovano stransko prečo ter posamezne pramene navijte na kodralnik. Lase položite na eno stran ramena.
  3. Na nasprotni strani jih gladko počešite z glavnikom ter zataknite za uho, nato pa jih še nekoliko zgladite z gelom.
  4. Lase spnite z okrasno sponko, ki bo poskrbela za obstojnost, hkrati pa bo delovala kot zanimiv modni dodatek.
  5. Uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za popolno obliko in visok sijaj.