Oblikovanje las | Nasveti in triki

Striženje las ni edina rešitev za vaše poškodovane lase – poskusite s kvalitetnimi izdelki za nego las!

Obstajajo dnevi, ko vam nobena pričeska ne uspe, ko so lasje povsem brezvoljni in trmasti, neukročeni, brez leska, konice pa razcepljene in potrebne nege. Preden v svoji stiski pomislite na striženje las in svojega frizerja prisilite v radikalno rešitev, vam priporočamo, da poskusite z drugačno metodo. Visokokakovostni izdelki za nego las vam bodo pri tem v veliko pomoč.

Haare schneiden - die einzige Lösung?
© Jamie Grill

So vaši lasje brez energije in življenja? Striženje las ni edina rešitev!

Po striženju las pri frizerju imamo občutek, da je volumen las dvakrat večji kot predhodno. To lahko dosežete tudi doma. Priporočamo vam, da za umivanje in nego uporabite kolekcijo izdelkov, ki je bila koncipirana posebej za fine in tanke lase. Takšna kolekcija vsebuje regenerativni kolagen in keratin, ki vaše lase obnavlja. Brezsilikonska formula poleg tega preprečuje, da bi se lasje povesili in izgubili voljnost. Za dodatni volumen poskrbi pena za utrjevanje ali sprej za stilsko oblikovanje las. Oboje krepi lase, tako da imajo večji volumen. Nasvet: te izdelke je treba nanesti na lasišče in ne na lasne konice.

Večji volumen namesto striženja las

Dodatni volumen boste dosegli tudi s pravilnim stilskim oblikovanjem. Lase najprej dobro osušite. Sušenje zelo mokrih las z okroglo krtačo je utrujajoče delo in ga rajši prepustite frizerju. Rahlo vlažne zgornje lase spnite s sponko na vrhu glave in spodnje lase pramen za pramenom sušite z debelo okroglo krtačo in sušilcem. Na koncu krtačo za kratek čas pustite v laseh. Počakajte kakšno minuto, da se lasje ohladijo in pramene previdno odvijte. Zgornje lase, ki ste jih predhodno speli s sponko, stilsko oblikujte na enak način. Še bolj enostavno je, če skoraj suhe lase navijete na debele navijalke za vroče navijanje. Pustite, da se lasje ohladijo, in snemite navijalke. Lase nežno počešite. Mega volumen, ki je takšen kot pri frizerju, vas bo zelo razveselil.

Uporabite sredstva, ki vam pričarajo več leska v laseh

Vsi poznamo občutek gladkih sijočih las, ki delujejo kot spolirano ogledalo – ko pridemo od frizerja. Toda takšen lesk lahko svojim lasem podarite tudi sami. Pomembni so negovalni izdelki, kot so balzam in maske brez izpiranja, ki poskrbijo za to, da se luskasta povrhnjica las zgladi in se zopet lepo prilega lasni strukturi. Svetloba se na ta način bolje odbija, kar poskrbi za čudovit sijaj. Zelo pomembno je, da se šampon in balzam temeljito izpereta. Ostanki izdelkov za nego las lahko lase obremenijo in jim odvzamejo lesk. Pomanjkanje leska pri kodrastih ali zelo kodrastih laseh je povezano z naravnimi predispozicijami: struktura kodrastih las odbija svetlobo slabše kot ravni lasje. Tudi v tem primeru imamo za vas zanimiv nasvet. Uporabite izdelke za nego las, ki vsebujejo dragocene rastlinske lipide, ki jih lahko najdemo v amarantovem ali arganovem olju, odlično pa je tudi olje iz oreškov makadamije. Negovalna olja površino las zgladijo, tako da lasje delujejo, kot da bi bili sveže postriženi.

Izdelki za nego razcepljenih konic so dragocena pomoč

Razcepljene konice dajejo pričeski nenegovan in nezdrav videz, toda zaradi tega vam ni treba takoj poseči po škarjah. Mi imamo drugačne rešitve. Posebna previdnost in ljubeča nega poškodovanih las je potrebna že pri njihovem umivanju. Uporabite šampone in balzame za poškodovane lase, ki bodo lase nežno ukrotili in jim podelili strukturo. Za česanje mokrih las uporabite kvaliteten glavnik iz lesa ali roževine, ki las ne obremenjuje preveč. V tem primeru lahko uporabite poseben fluid za nego razcepljenih konic, ki bo lasne konice intenzivno negoval. Vsebuje fina silikonska olja, ki nežno obdajajo razcepljene konice, jih varujejo in ravnajo, tako da so videti bolj zdrave. Sredstva za nego razcepljenih konic uporabljajte v majhnih količinah. Ena do dve kapljici povsem zadoščata.

Odkrijte: Nasveti in triki