hairdryer-waves
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Zvezdniška pričeska meseca: fen pričeska Cindy Crawford

Fen pričeska zagotavlja glamurozne trenutke in čudovit nastop. Tega se zaveda tudi Cindy Crawford, ki nas je septembra očarala z moderno različico klasične pričeske z mehkimi kodri. Zaupali vam bomo, kako si boste takšno pričesko pričarali tudi vi.

Petinštiridesetletna Cindy Crawford je brez dvoma še vedno med najlepšimi ženskami v šovbiznisu. Podjetna in vsestranska lepotica, ki je bila ena najuspešnejših manekenk v devetdesetih letih, je to zagotovo dokazala na premieri novega televizijskega šova Cirque du Soleil Show, kjer se je predstavila s svojo celotno družino. Navdušila nas je z izredno lepo pričesko: volumen na lasišču, rahlo valoviti lasje in svilnat lesk so nas povsem očarali. Njena pričeska je delovala zelo glamurozno. Gre za klasično pričesko, ki je idealna za prosti čas, zabavo in službo.

Fen pričeska ni nekaj novega. Že v osemdesetih letih je bila zelo priljubljena trendovska pričeska. Najbolj nam je ostala v spominu kot razkošna pričeska mehkih kodrov z bujnim volumnom in visokim sijajem, kot smo jo lahko občudovali pri Čarlijevem angelčku Farrah Fawcett. V sodobnosti ima takšna pričeska nekoliko manjši volumen in deluje bolj naravno.

Fen pričeska v stilu Farrah Fawcett
© Getty Images

Farrah Fawcett je s svojo bujno pričesko z nežnimi kodri in čudovitim sijajem veljala kot lepotni ideal osemdesetih let

Če želite fen pričesko ustvariti doma, potrebujete poleg sušilca in okrogle krtače tudi potrpežljivost. Pravilna uporaba obeh pripomočkov zahteva kar nekaj vaje, kar pa sčasoma postaja vedno lažje. Vaši lasje morajo v tem primeru segati vsaj preko ramen in morajo biti rahlo stopničasto porezani. Zato da bodo lasje imeli naraven lesk, tako kot vidimo pri Cindy Crawford, vam svetujemo redno uporabo hranljivih mask ter uporabo sredstev za zaščito pred vročino. Tako boste lase negovali in jih zaščitili. Da bodo vaši lasje zasijali, uporabite lak za visok sijaj. Z našimi nasveti boste takšno pričesko ustvarili zelo preprosto tudi sami.

Informacijski kotiček:

Ali veste, da je Cindy Crawford nov obraz blagovne znamke barv za lase Schwarzkopf Diadem? Od oktobra 2011 jo tako lahko vidimo v dvajset sekund trajajočem televizijskem spotu za senzacionalno barvo za lase.

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu Cindy Crawford:

Sušilec, veliko okroglo krtačo, peno za večji volumen las, lak za lase, sredstvo za zaščito pred vročino

Postopek:

1. Na umite lase, ki ste jih osušili z brisačo, nanesite peno za večji volumen in jih prečešite z glavnikom z velikimi zobci. Nato lase osušite do suhega.

2. Lase pramen za pramenom osušite z okroglo krtačo in tankim nastavkom na sušilcu. Pričnite v zatilju. Krtačo nastavite pod lase in z njo vlecite v smeri od lasišča proti konicam. Tako bodo lasje imeli večji volumen in bodo rahlo zaviti navznoter.

3. Sprednje lase z okroglo krtačo osušite navzven. V ta namen lase sušite s krtačo v smeri od zgoraj navzdol.

4. Poudarite posamezne pramene s kodri, tako da lase navijete na okroglo krtačo in jih obrnete navznoter. Lase morate sušiti v smeri od zgoraj navzdol.

5. Na koncu lase previdno počešite s prsti in pričesko utrdite z lakom za lase.

Spletne povezave za popolno fen pričesko

Osnove sušenja las s sušilcem Lauren Conrad >> thebeautydepartment.com