Ženska z nakodranimi lasmi
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Povratek nakodrane pričeske: Cikcak kodri so v letu 2018 ponovno v modi

Na začetku tega tisočletja so vsi želeli imeti cikcak kodre. Tisti, ki so shranili klešče za kodranje, se zdaj lahko veselijo, saj so takšne pričeske ponovno v modi. Predstavljamo vam pričesko z nakodranimi lasmi, ki bo leta 2018 v ospredju. Povedali vam bomo, kaj je značilno za ta trend in kako je videti v sodobni različici.

Morda ste bili tudi sami na začetku tega tisočletja med tistimi, ki so poleg likalnika za ravnanje las oboževali klešče za kodranje. To je čudovito! Zakaj? Ker so nakodrani lasje s prepoznavno cikcak linijo ponovno v modi. Toda ni vam treba skrbeti, saj v letu 2018 niso videti tako kot v preteklosti. V sodobni različici se predstavljajo v nekoliko bolj umirjeni podobi, kar pomeni, da morate oblikovati samo določen segment. Gre v veliko večji meri za posamezne pramene, ki še posebno lepo pridejo do izraza v kombinaciji s čopom. Pričeska s posameznimi cikcak kodri se zelo lepo kombinira tudi z elegantnimi modnimi dodatki, na primer s čepico ali z lepo oblikovanim frufrujem.

Kako ustvariti nakodrane lase s cikcak strukturo?

Sofisticirane cikcak kodre najlažje ustvarite na laseh, ki niso sveže umiti, zato je najbolje, da mine od zadnjega umivanja vsaj kakšen dan. Za oblikovanje tega stila potrebujete dolžino las vsaj do ramen. Če želite lase pred stilskim oblikovanjem kljub temu umiti, vam svetujemo, da jih osušite do suhega. Vsekakor ne pozabite na serum za zaščito pred toplotnimi učinki, saj klešče za kodranje dosežejo precej visoke temperature, podobno kot likalniki za ravnanje las.

 

Zdaj določite posamezne pramene. Oblikujte jih s kleščami za kodranje, nato pa jih pustite nekaj časa, da se ohladijo, preden nadaljujete s stilskim oblikovanjem. Nasvet: Klešč za kodranje ne smete uporabiti kot likalnik za ravnanje, tako da bi z njimi zaobjeli posamezni pramen in ga povlekli. Namesto tega jih v zaporedju nastavite na posamezne segmente las in pustite kratek čas, da delujejo, nato pa jih spustite in nadaljujte vse do konic.
Ker kodranje lahko poškoduje lasno strukturo, vam svetujemo, da je med posameznimi postopki nekaj dni premora, zelo pomembno pa je tudi, da lasem namenite dodatno vlago. V ta namen so najbolj primerne negovalne maske ali hranljivo olje za lase.

660x450_woman_crepe_lure
Če vam je všeč nekoliko bolj umirjen videz: Kodri so videti čudovito, če so oblikovani minimalistično

Pričeske, pri katerih pridejo nakodrani lasje najlepše do izraza

Cikcak kodri preprost čop povzdignejo v trendovsko kreacijo

Kot smo že omenili, so cikcak kodri zelo moderni, če so oblikovani kot ekstravagantni pramenčki v pričeski, saj izstopajo s svojo teksturo. Še lepši rezultat lahko dosežete, če si omislite nekaj barvnih pramenov. Zelo zanimiv je čop s posameznimi cikcak linijami. Če želite ustvariti takšen videz, lase povežite v čop, nato pa posamezne segmente obdelajte s kleščami za kodranje, vendar pa pri tem izpustite lasišče. Za sijoč lesk in popoln zaključek uporabite lak za visok lesk, nanesite ga na lasišče in srednjo dolžino.

Ženska z nakodranimi lasmi in s frufrujem

Za osupljiv videz si lahko omislite nakodrane lase po celotni dolžini, lahko tudi v predelu frufruja. Potrebujete navdih? Oglejte si manekenko in ambasadorko za got2b Bonnie Strange

Predstavljamo vam še eno zanimivo pričesko, ki je kot ustvarjena za Instagram. Spuščene lase nakodrajte samo na eni višini. Na primer od oči do ust ali od brade do konice … Lahko se odločite sami, saj je možnosti veliko. Na koncu uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za dodatno obstojnost. Če imate frufru, ga lahko prav tako nakodrate, rezultat pa bo nadvse stilski videz. Če vam je všeč nekoliko bolj umirjena podoba, si lahko omislite nekaj posameznih cikcak kodrov, ki se bodo pokazali v vsej svoji lepoti šele ''na drugi pogled''.