hair-trends-feathers-in-hair
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Modna zapoved: perje v laseh

Kititi se s tujim perjem ni trendovsko, kar pa ne velja za romantično perje v laseh, ki je modna zapoved za poletje 2011. To je najnovejši in zelo opazen modni trend, ki ga preprosto obožujemo. Nova moda za lase se odlično sklada s hipijevskimi oblačili, poleg tega je tudi stilsko oblikovanje (peresno) lahko. Zelo primerno za vse, ki obožujejo umetniško izražanje.

Modno barvno perje pri Gucciju
© Gamma-Rapho via Getty Images

Guccijev stilist Luigi Murenu je na Milanskem tednu mode za poletno sezono 2011 prikazal zanimivo kreacijo pričesk v kombinaciji z barvnim perjem

Ko je Guccijeva kreativna direktorica Frida Giannini predstavila svojo novo kolekcijo za jesen/zimo 2011/2012 za legendarno italijansko modno znamko na Milanskem tednu mode, so bili modni uredniki po vsem svetu več kot navdušeni nad takšnim modnim stilom. Tako smo lahko slišali izjave kot ''te čudovite pričeske!'' in ''edinstveni materiali!''. Frida Giannini je bila deležna občudovanja in zdi se, da se je devetintridesetletna modna oblikovalka s svojim umetniškim delom presegla. Za navdušenje in prepoznavnost pa je poskrbel tudi do takrat relativno neznani Guccijev stilist Luigi Murenu, ki je oblikoval zanimive pričeske s klasičnim čopom v kombinaciji z zanimivim perjem v laseh. Za svojo umetniško kreacijo pričesk je požel izjemno priznanje in veliko navdušenja.

Od tega trenutka naprej je živopisno perje kot modni dodatek na laseh stalnica. To ne preseneča, saj se modni trend odlično kombinira s hipijevskim videzom dolgih mehiških oblek in velikih klobukov. Prav tako odlično pristaja kodrastim pričeskam z velikim volumnom. Nova modna zapoved ima še veliko drugih prednosti, saj ne zahteva zapletene tehnike stilskega oblikovanja. Oblikuje se lahko z nekaj potezami, prav tako modni dodatki iz perja niso dragi. V trgovinah boste našli veliko različnih modnih dodatkov iz perja v najrazličnejših barvnih odtenkih. Barva se lahko izbere poljubno: če so vam všeč pisane in kričeče barve, boste izbrali bolj žive, ki bodo v izrazitem kontrastu z barvo las, če pa vam je ljubši naraven videz, vam bo odlično pristajalo perje v naravnih barvnih tonih, na primer v črni, beli ali rjavi barvi. Edino pravilo, ki velja za novi trend je, da ni pravil. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč. Modne dodatke s perjem obožujejo tudi zvezdnice. Za vas smo sestavili izbor najlepših pričesk na rdeči preprogi.

Galerija: Zvezdnice s perjem v laseh

Spletne povezave

Švicarski nakit v obliki listja in perja >> adamandeve.ch

Zanimiv hipijevski in festivalni stil >> ladyflashback.com

Sorodni članki