lateral-bun-kate-mara
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Zvezdniški stil tega meseca: Asimetrična pričeska v stilu Kate Mara

Filmska igralka Kate Mara nas vedno znova preseneti s svojimi stilskimi pričeskami, ki jim ne manjka glamurja. Nazadnje nam je predstavila zelo zanimivo in ekstravagantno pričesko, ki združuje spletene kitke, na stran počesane kodre v stilu side-swept in romantično figo. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako lahko takšno pričesko povsem preprosto oblikujete tudi vi.

Asimetrična napol visokospeta pričeska
© Getty Images

NASLOV (pod sliko): Vse, kar lahko rečemo pri tej pričeski, je "wow"! Kate Mara in njena napol visokospeta pričeska na podelitvi Oskarjev 2012

Lahko bi rekli, da je Kate Mara pojem za prefinjenost in ekstravaganco. Dve leti starejšo sestro prav tako uspešne in znane filmske igralke Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) smo lahko videli ob strani svetovno znanih igralcev, kot na primer ob Heathu Ledgerju v filmu Brokeback Mountain, zaigrala pa je tudi z Markom Wahlbergom v filmu Shooter in z Benom Kingsleyjem v drami Transsiberian. Mlada in uspešna igralka je zaradi svoje lepote in prečudovitih las, ki jih umetelno oblikuje v zanimive pričeske, prepoznavna tudi zunaj filmskih platen.

V nekem intervjuju so Kate vprašali, kaj je najboljše na njej, in je odgovorila: ''Moji lasje.'' Dejansko so njeni rdeči lasje zelo prepoznavni, svoji barvi pa je zvesta vse od otroštva. Z ekstravagantnimi pričeskami in izrazito barvo las zagotovo izstopa v hollywoodskem svetu blišča in zabave. Devetindvajsetletna Newyorčanka, ki nas je na podelitvi Oskarjev 2012 presenetila z izvirno in domiselno visokospeto pričesko, ki združuje na eno stran počesan čop in napol visokospete lase v kombinaciji z izbranimi modnimi dodatki, nas tudi na podelitvi Emmyjev 2012 ni razočarala. Nasprotno! Njena pričeska je edinstven preplet na stran počesane fige, kodrov v stilu side-swept in romantičnih kitk. Povedali vam bomo, kako boste povsem preprosto tudi vi oblikovali takšno elegantno pričesko.

Na stran počesana figa v stilu Kate Mara – vse, kar potrebujete:

Kodralnik, sprej za zaščito pred vročino, glavnik, sponke, gumico, vosek in lak za lase

Na stran počesana figa v stilu Kate Mara – kako to gre:

1. V višini ušes z debelejšim kodralnikom ustvarite čudovite kodre. Pri tem ne pozabite na sprej za zaščito las pred vročino.

2. Na levi strani naredite eksaktno prečo.

3. Na sredini lasišča ločite od preostalih las približno pet centimetrov širok pramen in ga provizorično spnite. Ta pramen bo kasneje speljan preko čopa in spuščenih las.

4. Na sprednjem delu lasišča začnite spletati francosko kito. Pri tem tu in tam izpustite kakšen pramen, ki naj prosto pada na ramena.

5. Zdaj morate oblikovati preostalo pričesko. Lase na desni strani v področju zatilja oblikujte v sproščen in na eno stran počesan čop.

6. Čop oblikujte v sproščeno figo in jo pritrdite s sponkami, tako da to ni vidno.

7. Pramen, ki ste ga v tretjem koraku provizorično speli, zdaj položite preko spletene kite in spuščenih las.

8. Na koncu posamezne kodre poudarite z voskom in uporabite lak, ki bo poskrbel za čudovito obstojnost pričeske.