Ženska z lasmi kot iz frizerskega salona
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Kako ohraniti občutek kot pravkar iz frizerskega salona tudi doma

Nihče las ne osuši bolje kot vaš frizer in vaši lasje nikoli ne dišijo lepše kot takrat, ko pridete iz frizerskega salona? Povedali vam bomo, s kakšnimi triki in katerimi izdelki boste povsem enostavno ohranili občutek kot pravkar iz frizerskega salona tudi doma.

K frizerju ne gremo samo zaradi nove pričeske ali nove barve, temveč tudi zaradi posebnega občutka svežine. Lasje nekako dišijo drugače, so drugačni na dotik, imajo lesketajoč sijaj – in so svoja najboljša različica do naslednjega umivanja (#hairgoals). Toda obiski pri frizerju na žalost niso vsakodnevni, kar velja tudi za ta poseben občutek svežine. K sreči obstajajo hitri in enostavno nasveti, s katerimi lahko lase oblikujete tako, da bodo videti, kot bi se prepustili rokam profesionalnih mojstrov. Kateri so ti triki? V nadaljevanju vam jih bomo predstavili:

Osem trikov, s katerimi bodo lasje videti, kot bi pravkar prišli iz frizerskega salona

Ženska s sveže urejeno pričesko

Pravkar iz frizerskega salona? Ne, zgolj v skladu s temi nasveti

1) Za umivanje las uporabite šampon in regenerator iz iste serije, kar naredijo tudi frizerji. Tako bodo učinkovine in dišavne note medsebojno usklajene in se bodo v največji meri dopolnjevale.

 

2) Pogosto se nam mudi, zato las ne umijemo v zadostni meri. Naredite tako kot v frizerskem salonu in si privoščite dodatno masažo. Tako boste stimulirali lasišče, s čimer boste poskrbeli za boljšo prekrvitev, poleg tega bodo izdelki v celoti lahko razvili svoj čudežni učinek.

 

3) Za globinsko čiščenje: Lase umijte dvakrat zaporedoma. Prvo umivanje naj bo krajše, saj z njim odstranite ostanke stilskih izdelkov. Pri drugem umivanju pa pustite šampon delovati dlje časa, da bo razvil ves svoj potencial.

 

“Zagotovo moje življenje ni popolno. Toda moji lasje so.”

 

4) Za dodaten lesk z minimalnim naporom: Lase po umivanju izperite s hladno vodo. Tako boste zaprli lasno povrhnjico, rezultat pa bo sijoč lesk. Pomnite: Načeloma lase umivajte s toplo vodo, ne z vročo.

 

5) Lasem redno namenite dodatno nego – enkrat tedensko jim privoščite negovalno masko. Nasvet: Negovalno masko porazdelite s krtačo, tako bo nanašanje bolj enostavno, s tem pa boste dosegli tudi več mešičkov. Da bi poudarili blagodejen učinek maske, lase ovijte v turban iz brisače in pustite delovati 15 minut. Frizerji velikokrat uporabijo regeneratorje brez izpiranja. Ti ne samo da nahranijo lase, temveč jih tudi čudovito odišavijo.

Ženska s pričesko kot iz frizerskega salona in sončnimi očali

Nežni valoviti lasje kot iz frizerskega salona? Ustvarite jih doma z okroglo krtačo

6) Pred sušenjem ali ravnanjem uporabite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki. V nasprotnem primeru bodo lasje postali suhi in posledično izgubili lesk.

 

7) Lase osušite z okroglo krtačo. Priznamo, to zahteva nekaj vaje. Lahko uporabite tudi vrtljivo okroglo krtačo. Tako boste lahko tudi kot začetnik povsem enostavno ustvarili volumen. Nasvet: Dober sušilnik je dobra investicija. Zagotavlja optimalno in hitro sušenje ter omogoča enostavno stilsko oblikovanje pričeske.

 

8) Stilske izdelke uporabljajte zmerno. Bržkone noben frizer na vaše lase ne naša velikih količin gela ali voska. Zakaj le, če pa je dovolj že majhna količina v velikosti lešnika. Enako velja tudi za lak za lase. Zadošča, če nekajkrat popršite, in pričeska bo na mestu.

Odkrijte: