hair-spray
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Pravilna uporaba laka za lase

Rahel volumen ali obstojna visokospeta pričeska. Kadar potrebujete trdno držo, je tu čudežno sredstvo v pršilni šobi. Ob pravilni uporabi bodo izredno zmogljivi laki za lase vsekakor uresničili svoje številne obljube – od popolnega finiša, dolgotrajne obstojnosti brez zlepljenja, visokega leska do zaščite pred vročino. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj profesionalnih trikov. Navodila? V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj profesionalnih trikov za uporabo laka za lase. 


V življenju se lahko marsičemu odrečemo, vendar si pri oblikovanju pričesk ne moremo zamisliti, da ne bi imeli laka za lase. Majhna steklenička s čudežno vsebino ima zelo velik učinek, saj si lahko iznenada zaželimo vse – od ukročenih las do izrazitega volumna in visokega leska. Da bo lak za lase pokazal vse svoje potenciale, ga je treba pravilno uporabljati. V nadaljevanju vam bomo zaupali postopek.

Pravilna količina

Po svoji formulaciji se precej razlikujejo. Za različne stile so na voljo po meri ukrojeni izdelki, saj samo popolna formula zagotavlja želeni rezultat. Lak s tekočim elastinom je na primer popolna izbira za vsakodnevno uporabo. Tako boste poudarili strukturo in utrdili pričesko, obenem bodo lasje še vedno ostali prožni, kar deluje naravno. Lak za lase s kompleksom dragocenih učinkovin za obnovo poškodovanih las zagotavlja dodatno nego. Lasje so mehki, voljni in imajo zdrav videz. Za svečane pričeske in posebne priložnosti si lahko omislite lak za visok lesk, ki ustvari zvezdniške utrinke.

Upoštevajte zadostno (varnostno) razdaljo

Na tržišču je veliko izdelkov, ki zagotavljajo močno obstojnost, ne da bi lase pri tem zlepili. Tako boste zvečer lahko lase lepo razčesali in odstranili ostanke laka. Pri tem pazite na zadostno razdaljo, ki naj bo ca. 30 cm. S tem se drobni delci lepo porazdelijo po laseh oziroma po pričeski, ne da bi se koncentrirali na enem samem mestu. Pršite kratek čas, saj velja, da je več manj. Poleg tega tako ne boste obtežili las.

Dodaten volumen

Komajda opazna meglica lahko pričara izjemen volumen. Utrujeni, uveli in upadli pa tudi fini in tanki lasje bodo v trenutku oživeli, kot bi jim vdahnili sapico življenjske energije. Lak za lase nanesite samo na lasišču. To bo najlažje, če boste lase vrgli preko glave. Nato pustite kratek čas, da se osušijo, potem pa se dvignite in jih kot grivo vrzite nazaj. In že ste pripravljeni za čudovite trenutke. Ne nanesite ga samo po zgornjih laseh, temveč tudi v spodnjih plasteh. Najboljše je, da posamezne pramene rahlo privzdignete. Dodatno energijo vam bodo pričarali izdelki s kolagenom, ki delujejo kot 'push-up' in tako pričeski podelijo dodatno dinamičnost. Zagotovo popolna izbira za vse, ki radi nosijo spuščene lase.

Specialni laki za lase

Prst morate prisloniti na gumb in pritisniti. No, tako preprosto vendarle ni, to že vemo. Kaj moramo še vedeti? V nadaljevanju vam bomo zaupali koristne trike, ki jih morate poznati.

Za videz povsem gladkih las: Lak za lase porazdelite po dlaneh in zgladite po lasišču. Tako boste drobne laske, ki štrlijo na vse strani, povsem enostavno ukrotili.

Smisel za detajl: Če ste si omislili visokospeto pričesko in vas motijo živahni pramenčki, ki se veselo poigravajo v sapici vetra, si lahko pomagate s staro zobno ščetko. Preprosto nanesete lak in drobne laske zgladite s ščetko.

Enakomerno nanašanje: Stekleničke z lakom nikoli ne držite povsem statično, temveč jo pri nanašanju vselej premikajte.

Plast za plastjo: Lak za visok lesk nanesite na krtačo, nato pa prečešite lase. Tako ga boste porazdelili povsem enakomerno.

Zapeljiv videz: Za poseben učinek lahko lak za lase nanesete, preden uporabite kodralnik.

Izrazita in dolgotrajna obstojnost: Preden sponke vstavite v pričesko, jih posprejajte z lakom za lase. Tako boste poskrbeli za dodatno obstojnost, sponke pa bodo na svojem mestu.

Odkrijte: Nasveti in triki