hair-care-on-holiday
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Nega las na dopustu: 6 pravil za popolne počitnice

V času počitnic in dopusta je sprostitev povsem na vrhu lestvice najljubših opravil. Končno se lahko nekoliko odklopimo, in to velja tudi za lase. K programu razvajanja spadajo dobra priprava, negovalni izdelki za na pot in seveda pravilna nega v poletnem obdobju. Pri tem vsekakor ne smejo manjkati poletne pričeske. 

Sonce, plaža in popoln počitek – počitnice so najlepši čas v letu. Zgodnje poletje ali pozno poletje ali morda v jesenskem ali zimskem času – dopust in oddih sta vselej dobrodošla. To velja tudi za lase. Lasje si občasno zaslužijo malce pozornosti in razvajanja, zato da se lahko bolje soočijo z napori običajnega dneva. V nadaljevanju vam predstavljamo šest pravil, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč: 

Zadetek v polno! Predstavljamo vam šest pomembnih pravil za občutek sreče v laseh v vročem poletju

1. Dogovorite se za termin pri frizerju
Negovani in zdravi lasje so najboljša osnova za dober začetek dopusta. Zato pojdite pred potovanjem še enkrat k frizerju in si postrizite konice. Tako bodo lasje videti sveži, čudovit videz pa se bo ohranil do konca počitnic in še dlje. Na dopust se odpravite brez stanjšanih in morda celo poškodovanih konic, ki so še posebno občutljive za sonce in slano vodo. V tem primeru boste lahko povsem brezskrbni, saj se ne boste ukvarjali z razcepljenimi konicami in krhkimi lasmi na plaži ali v bazenu.

2. Pravilno umivanje
Vseeno je, ali rajši skočite v bazen ali se potopite v morje. Po vsakem kopanju je priporočljiva hladna prha. Pri tem odstranite ostanke klora oziroma soli, ki lase obremenjujeta. Poleg tega kratka ohladitev poskrbi za to, da se zapre zunanja luskasta povrhnjica, kar pričara dodaten lesk. Na koncu vsakega kopalnega dne morate lase umiti z nežnim šamponom. Pri tem lahko uporabite negovalne šampone (na primer z izvlečkom cvetov monoi), ki lasem vrnejo izgubljeno vlago.

3. Uporabite sredstva za lase za zaščito pred sončnimi žarki
Ultravijolična zaščita je v poletnem času pravzaprav samoumevna, vendar pa veliko ljudi pri tem pomisli samo na kožo, ne pa tudi na lase. To ima določene posledice. Zaradi obremenitve, ki jo predstavljajo ultravijolični žarki, lahko barva zbledi, sončni žarki pa lahko poškodujejo tudi strukturo las. V poletnem času vedno uporabite izdelke za umivanje in nego, ki vsebujejo UV-filter. Obvezno uporabite klobuk, rutico ali čepico. Tako boste poskrbeli za popolno zaščito svojih dragocenih las in lasišča!

4. Rezervirajte si čas za dodatno nego
V običajnem stresnem dnevu so lasje pogosto prikrajšani za nego. Dopust zato izkoristite za dodatno razvajanje. Ko ležite v viseči mreži ali pa ob bazenu prebirate svojo najljubšo knjigo, lahko mimogrede storite nekaj dobrega še za svoje lase. Navsezadnje imate zdaj dovolj časa, da si privoščite intenzivno masko ali tretma in ju pustite delovati dlje časa! Premium nega lase nahrani in dolgoročno obnavlja poškodovane lase ter jim povrne vlago, obenem pa podeli čudovit lesk.

5. Pazite, da lasje ne bodo preveč izsušeni
V poletnem obdobju lasje potrebujejo še posebno veliko vlage. Pri tem obstaja največja nevarnost prav pri konicah in na preostali dolžini las. Suhi lasje so videti pusti in brez leska. Zato vedno nanesite malo olja na konice. Lahka formula se takoj vpije in ne pušča mastnih ostankov. Lasje so tako ponovno mehki in voljni ter imajo visok lesk.

6. Znebite se balasta
Poletni čas izkoristite za detoksikacijo. Na voljo so posebni šamponi, s katerimi lahko lase globinsko očistite in tako odstranite ostanke stilskih izdelkov, ki lase obremenjujejo. Vse to dopolnite s smoothijem za moč, ki ga lahko pripravite sami (tukaj lahko najdete recept za smoothie za lase), in vaši lasje bodo po dopustu spočiti in okrepljeni.

Lasje v poletnem času pravzaprav ne potrebujejo stilskega oblikovanja, da bi bili videti lepi. Zato da bi pregnali dolgčas, pa smo za vas izbrali še nekaj zanimivih počitniških pričesk.

Negovane pričeske za dopustniške dni

Odkrijte: