Oblikovanje las | Nasveti in triki

Odločite se za dolge lase

Si tudi vi želite dolgih las? Nič lažjega. Mi vemo, kako si lahko izpolnite to željo. V nadaljevanju vam bomo zaupali deset preprostih nasvetov, da bodo vaši lasje rasli hitreje in bodo imeli zdrav, sijoč videz. Dolgi lasje so preprosto čudoviti!

Trend dolgih las je vedno moderen. Dolgi, gosti lasje z razkošnim volumnom in zdravim videzom so bili lepotni ideal že v starem Egiptu. Od takrat do danes se to ni bistveno spremenilo. Navsezadnje čudoviti in negovani lasje pomenijo pojem ženstvenosti, mladosti in zdravja. Zveni zelo zapeljivo! Si želite tudi vi imeti dolge lase, in to čim prej? Potem potrebujete veliko potrpljenja. Ali morda ne? Naši lasje v enem mesecu zrastejo za dober centimeter. Vendar pa lahko za svoje lase naredite zelo veliko stvari, da bodo ostali zdravi, negovani in bodo hitreje rasli. V nadaljevanju vam bomo zaupali deset nasvetov, ki vam bodo v pomoč, da boste tudi vi imeli tako čudovite lase kot Zlatolaska.

Deset nasvetov in trikov za zdrave lase in hitro rast

1. Po meri ukrojena nega las

Program za razvajanje prilagodite potrebam svojega tipa las, zato da bodo lepi, zdravi in sijoči. Fini, tanki lasje imajo drugačne potrebe kot kodrasti ali pobarvani. Po meri ukrojena nega je še posebno pomembna za preostalo dolžino las in konice, saj so prav konice najbolj izpostavljene številnim obremenitvam. Na voljo so posebne linije, ki obnovijo poškodovane lase in jih nahranijo z dragocenimi učinkovinami. Če so lasje zdravi, striženje konic ni potrebno tako pogosto kot sicer. To so zagotovo najboljši pogoji za čudovite, zdrave in dolge lase z visokim leskom. 

2. Ne prevroče

Nekateri so za vroče, vendar pa to zagotovo ni najboljše za lase. Za umivanje rajši uporabite mlačno vodo. Prevroča voda lase izsuši in jim odvzame vlago. Po umivanju s šamponom jih izperite s hladno vodo, saj to zapre luskasto povrhnjico. Četudi se ob tej predstavi malce zdrznete, morate vedeti, da se bo končna hladna prha vsekakor obrestovala, saj bodo lasje imeli svilnat lesk. Rezultat: Zdravi lasje so bistveno manj nagnjeni k cepljenju. Nepoškodovane konice, ki so v dobri formi, so odlična osnova za čudovito rast in dolžino las. 

3. Pravilno krtačenje

Da ne bi poškodovali las, zaradi česar bi se lahko lomili, jih morate začeti krtačiti v predelu konic. Tako boste majhne vozličke povsem enostavno razčesali. Na koncu še enkrat povlecite krtačo od lasišča do konic. S tem se bo maščoba (sebum) z lasišča enakomerno porazdelila po preostalih laseh in ustvarila zaščitni film. Priporočamo vam, da izberete krtače s ščetinami iz naravnih materialov, ki so prijazne do kože in lasišča. 

4. Nežno z lasmi

Za stilsko oblikovanje, še posebno pri spenjanju, uporabite mehke in čim bolj široke gumice brez kovinskih delov. Tako boste še zlasti prizanesljivi do svojih las, poleg tega takšne gumice ne puščajo sledi in ne poškodujejo strukture. Čopa ne spnite preveč močno, saj bi na ta način preobremenili korene. Občasno spremenite lego čopa, da las ne boste vedno spenjali na istem mestu; v tem primeru bi jih lahko poškodovali. 

5. Masaža lasišča

Masaža lasišča sprošča in pomirja, obenem pa spodbuja prekrvavitev. Nežni masažni gibi stimulirajo rast. Čudovito! To imejte vedno v mislih in si privoščite nežno razvajanje s konicami prstov. Lahko si omislite tudi masažno krtačo z lesenimi ščetinami, ki bo imela enak učinek. 

6. Korak za korakom: Prehodne pričeske

Če želite imeti dolge lase, vam priporočamo, da napredujete korak za korakom. Prehodne pričeske so idealna izbira – zlasti če je izhodišče kratka pričeska. Medtem ko lasje rastejo, se oblika pričeske razgubi. Prehodne pričeske, ki si jih omislite pri vmesnih dolžinah, pa poskrbijo za to, da lasje ohranijo obliko in so negovani. Izbirate lahko med številnimi trendovskimi pričeskami, kot je na primer krajši bob ali clavi cut (z dolžino do ključnice) in še bi lahko naštevali. 

7. Drznite si narediti naslednji korak

Četudi bo to zvenelo kot paradoks – škarje ne smejo biti tabu tema, če želite imeti daljše lase. Da bodo lasje zdravi in da konice ne bodo razcepljene, morate poškodovane redno striči. In koliko? Približno pol centimetra vsaka dva meseca, to bo povsem zadoščalo. Splošno prepričanje, da postriženi lasje rastejo hitreje, je zgolj mit. Optično delujejo sveže postrižene konice bolj polno, vendar samo zato, ker se dolgi lasje v smeri proti konicam nekoliko stanjšajo. 

8. Zdravi lasje

Naša prehrana močno vpliva na rast las. Če ima naše telo vse potrebne učinkovine, je to dobro za korene. Superživila za lase, kot so mlečni izdelki, jajca, stročnice ipd., med drugim vsebujejo veliko beljakovin, cinka, vitaminov kompleksa B in nenasičenih maščobnih kislin. Znano je, da so lepota in dolgi lasje odvisni tudi od prehrane in splošnega počutja. 

9. Bodite umirjeni

Če smo v stresu, naše telo izloča določene snovi, med drugim tudi noradrenalin. Če se ta nalaga v bližini lasnih foliklov, lahko povzroči vnetje. Posledica: Faza rasti las se predčasno zaključi in lasje izpadejo. Zato vam priporočamo, da ste čim bolj umirjeni, kar bo dobro tako vas kot tudi za vaše lase. 

10. Zdrav duh v zdravem telesu

Redno gibanje za vzdržljivost in telesno moč spodbuja presnovo in ne nazadnje tudi rast las.

Z našimi nasveti in triki boste lahko imeli tudi vi lepe, dolge lase. V galeriji vam predstavljamo pričeske, ki jih lahko ustvarite z razkošjem dolgih las.

Trendovske pričeske za dolge lase