flyaway-hairs
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Naelektreni lasje – Pet najboljših nasvetov za mehke in voljne lase

Naelektreni lasje ne delujejo negovano, zato si tega nikakor ne želimo. Toda še posebno jeseni in pozimi lasje hitro postanejo statični, posledica so divji in razkuštrani lasje, ki štrlijo na vse strani. Kaj storiti? V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč. Vaši lasje bodo ponovno mehki in voljni, predvsem pa negovani.

Negovani lasje so čudoviti na pogled. Prav nič si ne želimo neukročenih in neposlušnih las, ki štrlijo na vse strani in kvarijo popolno podobo, saj lahko uničijo tudi najlepšo pričesko. Vendar pa se problem naelektrenih las največkrat pojavi prav v hladnejših letnih časih, predvsem jeseni in pozimi. Takrat prostore ogrevamo, zaradi mrzlega vremena pa si radi oblečemo tudi volnene puloverje in si okrog vratu ogrnemo tople šale ali si nadenemo pletene kape. Zaradi trenja in suhega zraka v ogrevanih prostorih lasje postanejo statični, posledica pa so 'leteči' lasje. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov, s katerimi boste zlahka obvladali neukročene lase.

Prvi nasvet: Kako obvladati neukročene lase? Odgovor se skriva v pravilni negi!
Pravilna nega je nagrajena, saj ta pojav pri urejenih in negovanih laseh ni tako zelo pogost. Izsušeni in razcepljeni lasje po drugi strani pa so na žalost zelo nagnjeni k naelektrenosti. Lasje so namreč brez življenjske energije in imajo slamnat videz, zaradi česar so še toliko bolj občutljivi. V tem primeru lahko uporabite različne tretmaje za obnavljanje, ki prodrejo globoko v notranjost strukture. Vaši lasje bodo ponovno svilnato mehki in voljni. Na splošno je pri obvladovanju neukročenih las najbolj pomembno pravilno umivanje, lasem pa morate občasno privoščiti tudi izdatno nego in razvajanje. Izberite šampon, ki je bil ustvarjen posebej za to težavo, pri tem pa nikakor ne pozabite na regenerator in negovalno masko z dragocenimi učinkovinami. Tako boste poskrbeli za intenzivno nego in lase nahranili z najpomembnejšimi učinkovinami. Nasvet: Vedeti morate, da se lasje zaradi vročega zraka izsušijo, kar lahko poškoduje strukturo, zato je najbolje, da jih osušite na zraku. Če uporabljate sušilnik, ne pozabite na sprej za zaščito pred vročino.


Drugi nasvet: Popolna nega z bogatimi negovalnimi olji
Problem: Drobni laski, ki 'letijo' na vse strani, so kot majhne antene, ki vas spravljajo v obup, saj se nikakor ne želijo ravnati po vaših željah. V tem primeru vam svetujemo, da uporabite vsestransko negovalno olje, ki zagotavlja popolno nego z vsemi potrebnimi učinkovinami, obenem pa lase naredi mehke in voljne. Če vas skrbi, da bodo lasje preveč mastni, vam zagotavljamo, da je vsaka skrb odveč. Novi izdelki, ki vsebujejo negovalna olja, se odlikujejo po lahki teksturi, poleg tega se olje zelo hitro vpije in ne masti. Lasje imajo lep, zdrav lesk, zato so takšni izdelki ustvarjeni za lepotni finiš vaše pričeske. Nasvet: Olje velikodušno vtrite v preostalo dolžino in v konice, tako bodo tudi pri oblikovanju čopa lasje strukturirani in lepo oblikovani.

Gladki in zravnani lasje v čopu

Tipps gegen fliegende Haare
© Getty Images

Popolna eleganca – Razkošje svilnato mehkih in gladko počesanih las v čopu (Erin Fetherston v New Yorku)

Tretji nasvet: Uporabite sprej za mehke in voljne lase
Če želite lase ukrotiti in jim obenem pričarati videz popolnoma zravnanih in gladkih las z visokim leskom, lahko uporabite spreje, ki učinkovito odpravijo problem naelektrenih las. Uporaba je zelo preprosta. Pred oblikovanjem pričeske sprej nanesite na lase, da boste ustvarili definirano strukturo in popolno osnovo za dolgotrajno obstojnost. Pričesko na koncu posprejajte z razdalje približno 30 cm; tako se bodo čudežni delci v spreju bolje porazdelili, pričeska pa bo ohranila popolno obliko. Zaupali vam bomo še majhen profesionalni trik: Sprej nanesite na dlani in nežno pogladite lase. Tako boste drobne, štrleče laske, ki ste jih predhodno omrežili z lakom za lase, zlahka zravnali.

Četrti nasvet: Za videz popolnoma gladkih las – spoznajte frizz finish
Ko v boju zoper neposlušne 'leteče' lase ne pomaga nič več, lahko posežete po še enem čudežnem orožju, ki se imenuje gel za stilsko oblikovanje. Gel za lase je še posebno nepogrešljiv, če želite ustvariti videz povsem gladko počesanih las z visokim leskom v stilu sleek-look, lepo pa pride do izraza tudi pri mokrih pričeskah. Pričeska je vselej urejena, predvsem pa elegantna in uglajena.

Prva pomoč: Ko pridete iz hladne zunanjosti v ogrevan prostor, snamete pleteno kapo z glave in že se pojavijo naelektreni lasje, ki 'letijo' na vse strani. Zato vam priporočamo, da imate vselej pri roki losjon za nego rok ali balzam za nego ustnic, ki sta nepogrešljiva spremljevalca v vaši torbici. Pomembna je pravilna uporaba. Majhno količino nanesite na dlani, porazdelite in nežno zgladite naelektrene lase.

Peti nasvet: Za svilnato mehke lase – izdelki za preprečevanje 'letečih las'
Če želite imeti lase, ki bodo svilnato mehki na dotik, vam priporočamo uporabo izdelkov za preprečevanje neukročenih las. Na voljo so v obliki spreja, eliksirja ali losjona. Odlikujejo se po čudoviti sposobnosti obnavljanja lasne strukture. Poleg tega lase učinkovito ukrotijo, jih naredijo mehke in jih navlažijo. Najboljši način, ki zagotavlja, da se problem neukročenih las sploh ne bo pojavil, je zagotovo pravilna nega las, ki se začne že pri krtačenju. Mokrih las nikoli ne poskušajte razčesati s krtačo. Namesto tega uporabite glavnik z velikimi zobci. Tako las ne boste poškodovali.

Poslovite se od neukročenih las! Naj bodo vaši lasje svilnato mehki, urejeni in povsem gladki

Odkrijte: Nasveti in triki