type-change
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Vse o pričeski s cikcak strukturo

Predstavljamo vam trendovsko pričesko z zanimivimi cikcak vzorci, ki je trenutno zelo priljubljena. Če ne želite ustvariti takšnih ornamentov po celotnem lasišču, bodisi ker se vam to zdi preveč ekstravagantno ali zamudno, si lahko omislite nekaj posameznih pramenov v ekstravagantnem videzu. V nadaljevanju vam bomo predstavili zanimive različice in vam zaupali koristne nasvete za uporabo stilskih pripomočkov, tako da las ne boste preveč obremenili.

Pričeske z zanimivimi cikcak vzorci so ponovno v modi. To je trendovska pričeska, ki je bila zelo priljubljena v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, sedaj pa je ponovno na pohodu. Opazili smo jo lahko na svetovno znanih modnih revijah in pri številnih modnih oblikovalcih, bodisi kot razkošno krep pričesko (lasje so zelo tanko skodrani, tako da posredujejo videz krepastih las) – v nekoliko bolj divji različici ali zgolj kot ornament s posameznimi cikcak prameni ter v kombinaciji s povsem gladkimi lasmi. Sodobna različica je nadvse privlačna. Naša modna napoved: Zanimiva pričeska predstavlja nadgradnjo stilskega trenda in ima v nekoliko bolj umirjeni izvedbi vse možnosti, da postane trendovska poletna pričeska 2015!

Kaj je treba še posebej upoštevati? Tipično 'krepasto' obliko ustvarimo s stilskimi pripomočki oziroma s toplotno obdelavo, ki na splošno ni najbolj prijazna do las, saj predstavlja precejšnjo obremenitev. V osemdesetih letih klešče za kodranje niso bile tako tehnološko dovršene, kot so v sodobnem času. Sedaj so grelne ploščice prevlečene z ionsko, keramično ali titanovo plastjo, poleg tega imajo sistem regulacije temperature, tako da las ne poškodujejo. V osemdesetih je bila priljubljena alternativa za ustvarjanje krep pričeske spletanje drobnih kitk, ki se pustijo čez noč (seveda s kitkami nikakor ne morete ustvariti enakega učinka kot s kleščami za kodranje). Sedaj so na voljo profesionalne klešče za kodranje, ki jih lahko uporabimo povsem varno. Če boste poleg tega upoštevali še naše nasvete, je vsaka skrb odveč.


Nasveti za stilsko oblikovanje:

  • Klešče za kodranje vedno uporabite samo na povsem suhih laseh – najbolje na sveže opranih.
  • Pred toplotno obdelavo na lase obvezno nanesite sprej za zaščito pred vročino. Pomembno: Pustite delovati nekaj časa, da se izdelek na laseh osuši, šele nato uporabite klešče za kodranje.
  • Pri izbiri temperature je zelo pomembna struktura – pri finih, tankih, kot tudi pobarvanih ali poškodovanih laseh zadošča 120–140°C, normalni lasje prenesejo 140–170°C, pri močno kodrastih laseh pa mora biti temperatura 170–190°C.
  • Po vsakem toplotnem oblikovanju upoštevajte nekajdnevni odmor.
  • Nasvet: Za razliko od likalnika za lase klešč za kodranje ne vlecite po celotni dolžini pramena, temveč jih nastavite in pustite delovati kratek čas, nato pa se pomaknite naprej –korak za korakom, vse do konic.

Bodite v skladu z modnimi trendi. Vabimo vas, da si v galeriji ogledate izbor najlepših pričesk s cikcak strukturo v nekoliko bolj umirjeni izvedbi.

Pričeske s cikcak strukturo

Stilska navodila: Tako boste ustvarili krep pričesko v stilu Stelle McCartney

1. Lase umijte in nanje nanesite peno za stilsko oblikovanje, nato pa jih s krtačo osušite povsem gladko. Ne pozabite na sprej za zaščito pred vročino.

2. Ločite posamezne pramene in jih obdelajte s kleščami za kodranje – od lasišča do konic. Klešče vsakokrat zaprite za nekaj sekund, nato pa jih ponovno odprite in se pomaknite za nekaj centimetrov naprej. Postopek večkrat ponovite. Struktura naj lepo prehaja med gladkimi in valovitimi lasmi.

3. Ustvarite želeno pričesko (na primer čop) in jo na koncu utrdite z lakom za visok lesk, ki bo obenem poskrbel tudi za obstojnost.

Nasvet: Če želite ustvariti nekoliko drugačno različico, lahko cikcak pramenčke tudi razčešete.

Stilski nasveti: Kaj pristaja pričeski s cikcak prameni?

Svetujemo vam, da izberete enobarvna zgornja oblačila, saj bo v tem primeru kreativna krep pričeska prišla še toliko bolj do izraza. Ekstravagantna pričeska se poleg tega odlično kombinira z razkošnimi verižicami, lahko si omislite tudi veliko pentljo ali razkošno romantično bluzo z naborki. Če se odločite za takšno pričesko, ste zagotovo lahko malo bolj drzni tudi pri izbiri modnih oblačil. Majhen nasvet: Modna oblačila naj ne bodo vedno v stilu osemdesetih!