grow-transitional-hair-hairstyles
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Sponke za lase: Trendovski modni dodatek

Predstavljamo vam novi trend. Spoznajte drobne, komaj opazne sponke, ki so nepogrešljive pri oblikovanju različnih modernih pričesk, čeprav so po navadi povsem nevidne in običajno dobro skrite. Toda to se je sedaj povsem spremenilo – sponke so v ospredju in zelo opazne. Spremenile so se v zanimiv modni dodatek, ki krasi čudovite pričeske, ob tem pa so ohranile svojo praktično funkcijo. Lahko jih uporabite pri čopu, lepo pa bodo prišle do izraza tudi pri visokospeti pričeski.

Vsi poznamo dobre stare sponke! Vsakdo jih pozna, vsakdo jih ima. Največkrat so povsem neopazne, skrite pred pogledi, zataknjene za lasmi ali v pričeski, ne da bi jih sploh kdo opazil. Toda ti časi so mimo! Sedaj so sponke prepoznavne, vidne in povsem v ospredju – bodisi v zlati, srebrni, črni ali celo v neonskih barvah. Odkrijte zanimiv modni dodatek z visokim umetniškim potencialom! V nadaljevanju vam bomo predstavili različne možnosti za uporabo sponk, ki vam lahko služijo za inspiracijo. 

Pet najlepših pričesk s sponkami

Pravilna uporaba sponk za lase – Vse kar morate vedeti

 

 

1. Večina uporablja sponke povsem narobe, tako da je gladka stran na spodnji strani. Sponko pravilno vstavite tako, da se na spodnji strani nahaja valovita površina. Tako se sponka veliko lepše prilega obliki glave.   

2. Če želite sponke uporabiti na posameznih pramenih ali z njimi speti frufru, morate postopati, kot sledi: Sponko (najbolje je, da v tem primeru uporabite povsem kratko) vstavite od zgoraj ali od spodaj, jo nekoliko zavrtite in nato vstavite v nasprotni smeri.

3. Če imate močnejše ali zelo goste lase, ali če želite ustvariti visokospeto pričesko, vam bomo zaupali zanimiv trik: Uporabite dve dolgi sponki in ju prekrižajte. Tako boste zagotovili popolno obstojnost.

4. Uporabite samo takšne sponke, ki imajo na konicah plastično zaščito. Ostri robovi bi namreč lahko poškodovali lase in lasišče.

5. Če želite ustvariti izrazito obstojnost, jih posprejajte z lakom za lase, preden jih vstavite.

Odkrijte: Nasveti in triki