Oblikovanje las | Nasveti in triki

Pričeska v stilu undone – sproščenost in eleganca

Obstajajo dnevi, ko ženske nimajo želje, da bi se posvečale zamudnim stilskim kreacijam in sledile predpisanemu kodeksu oblačenja. Takrat nastopi trenutek za 'casual', ki ga preprosto obožujemo. Takšna je tudi pričeska v stilu undone, ki pa je kljub vsemu elegantna in urejena. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako lahko tudi vi ustvarite sproščeno in mladostno stilsko pričesko, pri tem pa nam bodo za navdih služile blogerke, ki so na svojih modnih blogih predstavile čudovite stilske rešitve. Zanimive napotke je za vas pripravil tudi Schwarzkopfov stilist Armin Morbach.

Vsi imamo kdaj kakšen dan, ko se nismo pripravljeni ukvarjati z visokospeto pričesko, obenem pa si tudi ne želimo čopa, ker se nam zdi preveč dolgočasen. V tem primeru je prava rešitev pričeska v stilu undone, ki je primerna tako za nakupovanje s prijateljicami kot tudi za svečano večerjo v restavraciji.

Pričeska v stilu undone, ki bi jo lahko prevedli kot stilsko neukročena pričeska, nikakor ni neurejena v dobesednem pomenu. Gre za sproščeno pričesko, ki odraža mladostno razposajenost, vedrost, igrivost in veter v laseh. Najboljše od vsega pa je, da je takšna pričeska primerna za vse priložnosti. Prav zato je zelo priljubljena tudi pri številnih blogerkah in zvezdnicah.

Tako boste ustvarili pričesko v stilu undone

Pričeska v stilu undone je najbolj prepoznavna po razkošnem volumnu in izraziti strukturi. V ta namen potrebujete šampon za večji volumen, ki bo poskrbel za čudovito razkošje las že med umivanjem, pa tudi peno za utrjevanje las, ki jo na lase nanesete po umivanju. Uporabite lahko tudi puder za večji volumen ali suhi šampon, ki ga nanesete na suhe lase oziroma na lasišče. Serum za neukročene lase (anti-frizz) bo poskrbel za dodatno strukturo in ukrotil trmaste lase, nepogrešljiv pa je tudi lak za lase.

Pričeska v stilu undone: Ivana Julián

© Ivana Julián / Fashion Quite

Danes ''ladylike'', jutri povsem športno: Blogerka Ivana (levo) obožuje stilsko preobrazbo, ki prinaša svežino in razgibanost. Toda, vedno ostaja zvesta pričeski v stilu undone.

Blogerka Ivana Julián (Fashion Quite) živi in dela v Španiji. Obožuje razgibano stilsko podobo, ki združuje najrazličnejše stilske elemente. Pri tem je našla popolno pričesko zase, ki odlično pristaja k njenim modnim kreacijam. To so dolgi in povsem gladki lasje v stilu undone.

Stilski nasvet: Za takšno pričesko je pomembno je, da so lasje, tako kot pri Ivani, negovani in da imajo visok sijaj. Lasje ob lasišču so lahko nekoliko skuštrani, medtem ko je stranska preča nekoliko bolj razigrana in ne povsem dosledno oblikovana.

Pričeska v stilu undone: Ashley Madekwe

© Iddo Goldberg / Ring My Bell

Ashley je igralka in navdušena blogerka, ki na svojem blogu Ring My Bell z bralci deli svojo strast do mode in predstavlja svoje modne poglede. Njeno pričesko bi lahko opisali kot beach waves v stilu undone, pri čemer so lasje elegantno položeni preko ramena in nežno plapolajo v vetru. To je idealna pričeska za Los Angeles, od koder Ashley prihaja.

Stilski nasvet: Svetujemo vam uporabo laka za lase z nižjo stopnjo obstojnosti, da jih ta ne bo preveč obremenil. Lasje bodo delovali naravno in sproščeno.

Foto: Pričeska blogerke Ashley – casual, a kljub temu zelo elegantna

Pričeska v stilu undone: Sandra Hagelstam

© Sandra Hagelstam / 5 inch and up

Dolgi lasje z izrazito in nekoliko bolj grobo strukturo. Blogerka Sandra Hagelstam, ki je znana po svojem blogu 5 inch and up, ima zelo zanimivo pričesko v stilu undone. Lasje so gladko počesani nazaj ter brez preče, pričesko pa lepo dopolni svetleč obroček za lase.

Stilski nasvet: Uporabite veliko pudra za volumen, ki ga lahko nanesete tudi na preostalo dolžino las.

Foto levo: Blogerka Sandra Hagelstam in njena pričeska v stilu undone

Zvezdniški videz si lahko zlahka pričarate tudi vi. Armin Morbach, ki je v preteklosti sodeloval z zvezdnicami, kot sta Naomi Campbell in Tina Turner, vam bo v videoposnetku pojasnil, kako lahko povsem preprosto oblikujete pričesko v stilu undone.

Video: Stilsko oblikovanje zvezdniške pričeske v stilu undone

Spletne povezave:

Sandra in njen blog >> 5 inch and up

Ivana in njen blog >> Fashion Quite

Ashley in njen blog >> Ring My Bell

Ulrikke in njen blog >> Ulrikke Lund