Moški z daljšimi lasmi in očali
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Te pričeske vam bodo pomagale zakriti plešavost

Z delno plešavostjo se soočajo tudi mladi moški, vendar pa lahko z izbiro prave pričeske to enostavno zakrijejo. Zaupali vam bomo nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč

Zaradi delne plešavosti se lasje v predelu senc čedalje bolj redčijo. Toda to še zdaleč ni razlog za obup. Obstaja namreč veliko stilskih pričesk in zanimivih možnosti, s katerimi lahko visoko čelo spretno zakrijete. Najboljše pri tem pa je, da lahko najdete primerno pričesko za vse dolžine las in različne okuse. Izbira je zelo velika, od povsem kratko postrižene do trendovske moške fige. S temi stilskimi rešitvami boste povsem enostavno zakrili majhne nepravilnosti, poleg tega pa poskrbeli za prelep videz.

S stransko prečo bo visoko čelo manj opazno

V začetni fazi se lahko delna plešavost odlično zakrije s stransko prečo, tako da lase preprosto počešete na eno stran. Posvetujte se s svojim frizerjem in ga prosite, da vam oblikuje takšno pričesko. Pri stilskem oblikovanju lahko lase povsem enostavno položite na eno stran. Tako boste zakrili visoko čelo na eni strani, nasprotna pa zaradi tega ne bo toliko opazna. Uporabite glavnik in ustvarite natančno oblikovano prečo. Za utrjevanje uporabite kremo ali pomado. Taka pričeska odlično pristaja modernemu urejenemu stilu. Če vam je bolj všeč stil hipsterjev, si lahko omislite še polno brado. Prednost: Negovan videz, ki zelo lepo pristaja urejenim gospodom.

Daljši frufru učinkovito zakrije visoko čelo

Moški z daljšim frufrujem

Daljši frufru je odlična možnost za zakrivanje visokega čela

Če imate malce gostejše lase, jih lahko pustite rasti, tako da so nekoliko daljši, nato pa frizerja zaprosite, da oblikuje eleganten frufru. Moški s povsem gladkimi lasmi si lahko omislijo trendovski frufru, ki je počesan preko celotnega čela in usmerjen na obraz. Če imate kodre, vam bo zelo lepo pristajal zmerni undercut s tekočimi prehodi. Frufru v tem primeru postrizite tako, da je oblikovan koničasto, saj je ta oblika idealna za moške z visokim čelom in redkimi lasmi ob straneh. Pri stilskem oblikovanju se nagnite naprej, nato pa s prsti lase usmerite na čelo. Če želite ustvariti polnejši videz, uporabite puder za večji volumen. Če želite poudariti teksturo, uporabite vosek z matiranim videzom. Ne izberite sijočih izdelkov, saj ti lase nekoliko optično stanjšajo.

Daljši lasje sofisticirano zakrijejo visoko čelo

Pričeske z daljšimi in stopničasto postriženimi lasmi, kot na primer stopničke ali srfarski stil, prav tako zelo učinkovito prekrijejo plešasta mesta. Stopničasta pričeska se na primer poigrava z različnimi dolžinami, in s tem optično pričara polnejši videz. S suhim šamponom ali pudrom za večji volumen dosežete matiran videz in obenem ustvarite dodaten volumen posameznih stopničk. Srfarska pričeska z dolžino do brade ali ramen in s stransko prečo sama po sebi prekrije visoko čelo na eni strani. Nasvet za stilsko oblikovanje: Če želite ustvariti pričesko s poudarjeno strukturo, uporabite matirano pasto ali lak za lase in oblikujte posamezne pramene. Pomembno: Izdelke uporabljajte varčno.

Moška figa pozornost preusmeri stran od visokega čela

Lase povežite v strogo figo. Na ta način sicer visoko čelo ne bo povsem izginilo, vendar pa boste pozornost preusmerili na obraz. Če si boste omislili še polno brado, nihče ne bo opazil visokega čela. Da bo moška figa lepo prišla do izraza, morajo biti lasje gosti. Če imate tanke in zelo redke lase, raje izberite drugačen stil. Če želite ustvariti sijoč lesk, uporabite vosek. Nanesete ga s prsti ali porazdelite z glavnikom.

Pobrita pričeska pri visokem čelu ustvari nežen prehod

Moški z visokim čelom in kratko postriženo pričesko

Prehod med kratkimi lasmi in visokim čelom je skoraj neopazen, če imate povsem kratko postriženo pričesko

Pri povsem kratko postriženi oziroma pobriti pričeski prehodi tako rekoč niso opazni. Takšna pričeska je zadnja rešitev pri močno napredovali plešavosti v predelu čela. Moderna in zelo priljubljena kratko postrižena pričeska je zato odlična izbira za prekrivanje visokega čela. Prehod je povsem tekoč, saj so lasje postriženi do te mere, da je vidna koža na lasišču. Še en plus: V tem primeru ne potrebujete nobenih izdelkov za stilsko oblikovanje. Da bo pričesko ohranila svojo obliko, je potrebno redno striženje, lase pa morate skrajšati na vsega nekaj milimetrov. To lahko naredite doma ali pa postopek zaupate profesionalnemu strokovnjaku, ki bo izravnal tudi majhne nepravilnosti na lasišču.