Moški s pričesko v stilu rockabilly
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Stilsko oblikovanje pričeske v stilu rockabilly pri moških

Petdeseta leta nam niso prinesla samo mladih upornikov, kot sta James Dean in Marlon Brando, temveč tudi izjemno priljubljene pričeske. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pričeske rockabilly pristajajo in kako jih lahko enostavno oblikujete tudi sami.

Moški, čas je za rock. Vnesite ga ne samo v življenje, ampak tudi v svoje lase. Kako? S sproščenim videzom v stilu rockabilly, ki je ponovno zelo priljubljen. Ne glede na to, ali se odločite za preprost ali ekstravaganten videz, ta stil je vedno videti zanimiv in razigran. V nadaljevanju vam bomo opisali, kako lahko takšno pričesko enostavno ustvarite tudi sami.  

Kaj potrebujemo za pričesko v stilu rockabilly?

Thibault s pričesko v stilu rockabilly

Tudi Thibault, prijatelj Schwarzkopfove kreatorke Laetitie (#SCHWARZKOPFcreator) ima moderno pričesko v stilu rockabilly

Najprej dobra novica: Ta pričeska s kratkimi lasmi pristaja resnično vsem in vsakega moškega spremeni v pravega rokerja. Edini pogoj pri stilskem oblikovanju je, da imajo lasje na zgornjem delu ustrezno dolžino. To je namreč ključnega pomena pri stilu rockabilly. Lasje na zgornjem delu lasišča morajo biti daljši kot ob straneh in morajo meriti vsaj 8 do 10 centimetrov. Ob straneh so postriženi na kratko, kar ustvari zanimiv kontrast.

 

Odvisno od oblike obraza, pričesko oblikujte navzgor ali navzdol. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kateri stil pristaja določenemu tipu obraza in kako ustvariti videz v stilu rockabilly.

Katerim moškim pristaja pričeska v stilu rockabilly?

Ta pričeska pristaja moškim z okroglo, podolgovato ali zelo oglato obliko obraza. Odločitve za takšno pričesko ni težko sprejeti, saj pristaja skoraj vsem. Skrajni čas je, da preizkusite to uporniško in moderno kreacijo.

Stilsko oblikovanje pričeske v stilu rockabilly

Prvi korak do popolne pričeske je obisk pri frizerju. Ta vam bo lase postrigel tako, da jih boste doma lahko enostavno oblikovali. Pri stilskem oblikovanju je pomembno, da že pri umivanju las položite prave temelje in uporabite šampon za večji volumen. Tako bodo lasje imeli polnejši videz, stilsko oblikovanje pričeske pa bo enostavno. Poleg tega boste s tem poskrbeli, da bodo imeli oprijemljivo strukturo, da bo oblikovanje še lažje.

Pred sušenjem s sušilnikom (najbolje tako, da se z glavo sklonite navzdol) nanje nanesite peno za utrjevanje, s čimer boste dosegli boljšo obvladljivost.

Čas je za stilsko oblikovanje. Kakšen stil boste izbrali? Na voljo imate naslednje možnosti:

 

1. Pričeska rockabilly, oblikovana pokončno

Moški s pričesko v stilu rockabilly in s pastelnimi odtenki

Ekstravagantno in trendovsko: Pričeska z različnimi pastelnimi odtenki

Če želite ustvariti pokončno obliko, na lase najprej nanesite nekaj gela ali pa uporabite kremo za oblikovanje. Nato daljše lase na zgornjem delu glave počešite nazaj, medtem ko jih ob straneh lahko počešete navzdol. Pričeska pride najlepše do izraza, če so lasje na straneh postriženi zelo kratko.

2. Pričeska v stilu rockabilly, počesana na stran

Moški s pričesko v stilu rockabilly in sončnimi očali

Ključnega pomena pri pričeski v stilu rockabilly, oblikovani na eno stran, je natančna in dosledno oblikovana preča

Pri različici pričeske, kjer so lasje oblikovani na stran, morate najprej narediti stransko prečo. Priporočamo, da se ta začne na višini najvišje točke vaše obrvi in konča na zadnjem delu glave. Lase na obeh straneh preče počešite nazaj.

3. Pričeska v stilu rockabilly z grivo

Moški s trendovsko pričesko v stilu rockabilly

Pričeska v stilu rockabilly u velikim kodrom pristaja tudi mlajšim moškim

Za tiste, ki ste radi ekstravagantni! Pri tej retropričeski je v ospredju frufru, ki se mora po sušenju s sušilnikom natupirati in nato utrditi z gelom za lase. Tudi lase na straneh utrdite z gelom in jih počešite navzdol.  

Kako bo pričeska v stilu rockabilly ostala na svojem mestu?

Potem ko ste oblikovali želeno in popolno pričesko v stilu rockabilly, jo morate samo še utrditi z lakom za lase, da boste pripravljeni na divje dneve (in noči), polne rock and rolla. Na koncu oblecite še usnjeno ali džins jakno in že ste pripravljeni!