Moški s stransko prečo
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Moške pričeske, ki jih ženske obožujejo

Stranska preča, crew cut ali skuštrani lasje? V nadaljevanju vam bomo zaupali, katere moške pričeske na ženske delujejo še posebej privlačno – in zakaj.

Se sprašujete, kako lahko postanete bolj priljubljeni pri ženskah? Vsekakor s pravilno pričesko! V raziskavi ameriškega podjetja Wahl Clipper Corporation so ugotovili, da lahko s pravo pričesko privabite številne ženske poglede. Če veste, kako vaša pričeska deluje na ženski spol, lahko na ta način pošljete prave signale in tako pridobite majhno (a pomembno) prednost. V nadaljevanju boste izvedeli vse o moških pričeskah, ki so priljubljene pri ženskah, in zakaj je temu tako.

Na stran počesani lasje – moška pričeska, ki je pri ženskah že dolgo priljubljena

Moški s klasično pričesko s stransko prečo

Pričeska s prečo je popolna izbira za uglajenega gospoda

Klasična pričeska, pri kateri so lasje počesani na eno stran, je pri moških priljubljena že od štiridesetih let prejšnjega stoletja. Pri tem stilskem videzu so lasje na zgornjem delu glave nekoliko daljši, ob straneh pa veliko krajši, a postriženi z nežnimi prehodi. Pričeska pride najlepše do izraza s stransko prečo, saj se na ta način lepo poudarijo krajši lasje ob straneh. Stranska preča deluje dovršeno, profesionalno in brezčasno. Po raziskavi veljajo moški s to pričesko pri ženskah za inteligentne, spodobne in samozavestne. Poleg tega jo povezujemo s poslovnim uspehom. Obnašajte se kot pravi gospod in nobena ženska se vam ne bo mogla upreti.

Pričeska s stransko prečo je tudi vsestranska, saj jo lahko oblikujemo klasično in zglajeno ali v skuštranem stilu. Nasvet: Če želite doseči eleganten videz, ki je primeren za poslovni svet, lase na zgornjem delu glave osušite s sušilnikom v smeri nazaj s pomočjo okrogle krtače in pričesko nato natančno oblikujte na eno stran. Za končni finiš uporabite kremo ali vosek za dodaten lesk. Za še večjo obstojnost pričesko utrdite z lakom za večji lesk. V prostem času lahko pričesko oblikujete nekoliko bolj skuštrano. Nasvet: Kremni vosek z matiranim videzom podrgnite med dlanmi in ga nanesite tako, da greste s prsti skozi lase v smeri nazaj.

Crew cut – zakaj ženske obožujejo ta stilski videz

Moški s pričesko v stilu crew cut

Čeprav pričeska crew cut prihaja iz športnega sveta, jo lahko oblikujemo tudi klasično in poslovno

Po raziskavi delujejo moški s pričesko v stilu crew cut vredni zaupanja, inteligentni in zanesljivi. To je zelo možata pričeska, kar je zagotovo povezano tudi z njenim izvorom: Kot pove že samo ime, je bila še posebno priljubljena v ekipnem športu (angl. crew pomeni moštvo). Med prvimi so jo nosili študenti, ki so v dvajsetih in tridesetih letih igrali v Ivy League. Lasje ob straneh in na zatilju so postriženi na približno 15 mm, na zgornjem delu glave pa so bistveno daljši. Gostejši in močni lasje so za to pričesko popolni.


Pričeska v stilu crew cut je bila včasih priljubljena tudi v poletnih mesecih, saj moškim ni bilo tako vroče. To je poleg dosledno oblikovanih linij verjetno tudi razlog, da so jo imeli tudi ameriški vojaki med drugo svetovno vojno. Po času dolgih hipijevskih las v 60. in 70. letih je v osemdesetih doživela svojo vrnitev. Danes velja za brezčasno klasiko, zato jo lahko opazimo pri številnih moških v poslovnem svetu.

Skuštrani lasje – ženske obožujejo lahkotno moško pričesko

Moški s skuštrano pričesko

Ženske obožujejo skuštrano pričesko, saj moški z njo delujejo sproščeno in umirjeno

Skuštrani lasje, ki so videti, kot bi pravkar prišli iz postelje, ne delujejo neurejeno. Ravno nasprotno – takšna pričeska je videti izjemno privlačna! Moški s skuštranimi lasmi veljajo za sproščene in umirjene, poleg tega pa so zanimivi tudi za ženske!
Lasje na zgornjem delu glave in ob straneh so lahko nekoliko daljši in razmršeni. Pomembno pri tem stilu: Lasje ne smejo delovati preveč urejeni. Zato je pričeska še posebej primerna za moške, ki med razmišljanjem radi zgladijo lase, ali za tiste, ki so veliko v naravi in jim veter skuštra lase. Kljub temu pa mora pričeska delovati negovana, prav tako je potrebno redno striženje. Pri stilskem oblikovanju lahko lasje lahkotno padajo na obraz ali pa jih s prsti popravite v smeri nazaj. Nasvet: Posamezne pramene lahko poudarite z nekaj kreme za stilsko oblikovanje.

Zlato pravilo: Ženske privlačijo samozavestni moški, ki so zvesti svojemu stilskemu videzu. Če so vaši lasje nagnjeni k izpadanju, samozavestno posezite po brivniku in si pobrijte glavo!