mens-hairstyles-shag
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Moška trendovska pričeska v stilu shag

Moška pričeska v stilu shag, ki jo je inspirirala pop glasba, je zagotovo trendovska pričeska za leto 2012. Primerna je za kratke kot tudi dolge ravne ali kodraste lase. Povedali vam bomo, zakaj je ta pričeska tako zelo priljubljena, in vam predstavili zvezdnike, ki so se odločili za mladostno razposajeno pričesko v stilu shag.

Lahko bi rekli, da pričeska v stilu shag spada med klasične. To je pričeska, ki smo jo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja opazili pri številnih zvezdnicah in zvezdnikih, med njimi pri Micku Jaggerju, imele pa so jo tudi Jane Fonda in številne druge zvezdnice. Pričeska je živahna in razposajena, zato ima veliko privržencev tudi v sodobnem času. V nadaljevanju vam bomo predstavili zanimivo mladostno pričesko, v naši galeriji pa si boste lahko ogledali pričeske zvezdnikov, ki so se odločili za shag.

Moške pričeske: Spoznajte shag

Če bi morali opisati pričesko v stilu shag, bi jo opisali kot lahkotno mladostno pričesko s stopničasto strukturo in dolžino las do ušesnih mečic ali pa vse do ramen. Takšni pričeski najbolj pristaja stranska preča, ki pa ne sme biti preveč dosledno oblikovana. Pričeska ima vzdevek ''messy'', saj gre za nekoliko bolj neukročen videz, ki je hkrati zelo atraktiven in privlačen. Shag simbolizira mladostno razposajenost in življenjsko energijo. Pričeska je videti dobro tudi v prehodnem obdobju, ko si želite stilske spremembe. Navsezadnje je priljubljena zato, ker omogoča povsem preprosto stilsko oblikovanje.

Moške pričeske: Stilski nasveti za shag

Lase umijte s šamponom in nanje nanesite peno za stilsko oblikovanje. Nato jih osušite skoraj do suhega. Na prste nanesite nekaj voska in lase nežno pogladite. Zdaj jih oblikujte in pustite, da se na zraku povsem osušijo. Če so vaši lasje tanki in si želite več volumna, vam priporočamo, da po umivanju na lase nanesete peno za večji volumen in jih osušite tako, da jih vržete preko glave. Za čudovito strukturo zapeljive pričeske lahko uporabite tudi gel za stilsko oblikovanje in poudarite posamezne pramene ter lasne konice. Takšni pričeski odlično pristaja tudi brada.

Moške pričeske: Nasveti za popolno pričesko

Gel in vosek spadata med nepogrešljive pripomočke za oblikovanje, vendar pa so izraziti tudi tanjši ali debelejši prameni, ki so lahko v drugačni barvi kot preostali lasje (kot na primer pri glasbeniku Keithu Urbanu), ali pa v različnih barvnih odtenkih določene barve. Ameriški igralec Owen Wilson se je na primer odločil za pramene v istem barvnem odtenku.

V galeriji vam predstavljamo zvezdnike, ki so se odločili za zanimivo pričesko v stilu shag.

Trendovska pričeska v stilu shag