medium-length-hair-in-males
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Srednje dolgi lasje pri moških: Bodite trendovski in drzni!

Pri moških velja prepričanje, da je kratka pričeska tako rekoč zapovedana. Toda to ne drži povsem! Lasje z dolžino do ramen so pri predstavnikih močnejšega spola prav tako zelo priljubljeni. Takšna pričeska je zelo 'cool', nadvse zapeljiva, predvsem pa raznolika – tako z vidika striženja kot tudi stilskega oblikovanja. Daljši lasje ponujajo bistveno več možnosti za izraznost kot povsem kratko postriženi. V galeriji vam predstavljamo najlepše pričeske za moške s srednje dolgimi lasmi.

Prehod od povsem kratkih do (srednje) dolgih las ni tako težek, kot se morda zdi. Moški, ki so se odločili za to, vedo, da daljši lasje ponujajo več možnosti za stilsko eksperimentiranje. Lasje se lahko v tem primeru stopničasto postrižejo, lahko si omislite frufru ali pa lase počešete z obraza, celotno podobo dopolnite z brado in še bi lahko naštevali. V slikovni galeriji vam bomo predstavili nekaj zanimivih stilskih možnosti, ki dokazujejo, da so daljši lasje zelo vsestranski.

Ideje za stilsko oblikovanje srednje dolgih las

Pripomočki za stilsko oblikovanje in modni dodatki

Moški s srednjo dolžino las imajo na voljo različne možnosti – kot bi jim bila odprta vsa vrata!

Medium length hair for men
© Getty Images

Več las pomeni več možnosti! Pričeska s čopom, ki jo ima Will Peltz, deluje s sprednje strani kot resna kratko postrižena pričeska

Spoznajte različne stilske možnosti:

Če želite ustvariti drugačno pričesko, lahko poljubno spreminjate dolžino preče. Prečo lahko ustvarite na sredini ali ob strani, lahko si omislite globoko prečo, jo oblikujete povsem eksaktno z glavnikom ali pa si omislite nekoliko bolj umetniško oblikovano, ki jo naredite s prsti.

Preizkusite frufru. K srednje dolgim lasem odlično pristajata tako krajši kot tudi daljši frufru.

Na voljo je še veliko drugih izraznih možnosti. Lahko si omislite stopničasto postriženo pričesko ali pa lase postrižete na enako dolžino in si omislite paž z nekoliko daljšimi lasmi. Bodite kreativni in najdite svoj stil!

Če želite nekoliko bolj moški videz, ki bo ustvaril kontrast z nežnimi linijami srednje dolgih las, si lahko omislite brado.

Pri nogometnih zvezdnikih pogosto opazimo pričesko z modnim obročkom oziroma trakom, ki je zavezan okrog čela. Pričeska v tem primeru deluje športno elegantno, modni dodatek poleg praktičnega vidika poskrbi tudi za ekstravagantno prepoznavnost. To je idealna izbira za pogumne moške, ki radi izstopajo.

Če želite lase usmeriti z obraza, imate prav tako več možnosti. Če so vaši lasje dovolj dolgi, si lahko omislite čop ali ustvarite napol visokospeto pričesko, zanimiva pa bo tudi figa.

Pripomočki za stilsko oblikovanje:

Če želite ustvariti mokro pričesko, je gel za lase nepogrešljiv. Majhno količino nanesite na prste, nato pa lase nežno zgladite v smeri nazaj. Če želite ustvariti dosledno oblikovano pričesko za poslovne sestanke, lahko lase oblikujete z gelom in jih z glavnikom strogo počešete nazaj.

Za poudarjeno strukturo posameznih pramenov lahko uporabite vosek za lase, ki bo poskrbel za nekoliko bolj skuštran videz. Vosek porazdelite po dlaneh in poudarite posamezne pramene.

Če želite ustvariti bogato razkošje polnih las, lahko uporabite puder za večji volumen.

S suhim šamponom lahko v trenutku in na povsem enostaven način osvežite lase. To je še posebej dobrodošlo, ko vam zmanjka časa za umivanje las in sušenje s sušilnikom.