prom-hairstyles
Oblikovanje las | Matura

Najlepše pričeske za maturantski ples

Predstavljamo vam pričeske za maturantski ples, s katerimi boste preprosto zablesteli. To je lahko romantična figa z veliko cvetlico, kot to vidimo pri Belli Thorne, ali pa pričeska z glamuroznimi kodri v stilu Taylor Swift. Nadvse primerna za takšno priložnost bo tudi pričeska v stilu beach waves s spletenim ornamentom, kot pri Jessici Stam. Zagotavljamo vam, da ne boste ostali neopaženi!

Praviloma mora vsaka maturantka počakati na ta slavnostni trenutek dvanajst let, ki med drugim zahtevajo veliko truda, napora in učenja. Na koncu srednje šole oziroma gimnazije tako sledi matura s številnimi izpiti, ki predstavljajo pomembno prelomnico v življenju. Maturantski ples je krona uspeha in dolgoletnega dela, zato si zasluži vso pozornost, pri čemer mora biti tudi pričeska popolna. Na maturantskem plesu se boste zagotovo želeli predstaviti v najlepši luči in navdušiti s popolno stilsko podobo, ki vključuje tudi elegantno garderobo in posebno pričesko.

Pričeske za maturantski ples: Kreativnost in visoka eleganca

Maturantski ples je za vse maturante nekaj posebnega in edinstvenega. Prav zato zahteva poseben pristop in glamur. Bodite kreativni, ustvarjalni in elegantni! Tako boste ob zaključku gimnazije zablesteli v najlepši luči in se od šolskih klopi poslovili v velikem stilu.

Lahko bi se odločili na primer za glamurozno pričesko v stilu navideznega boba. V tem primeru lase preprosto navijete na kodralnik in ustvarite asimetrične kodre, ki jih nato povežete v nizko umeščen čop. Konec čopa morate nato samo še umetelno spodviti. Pri tem uporabite sponke, ki bodo poskrbele za dolgotrajno obstojnost. Za popoln finiš uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za visok lesk. 

Med najbolj priljubljene pričeske za maturantski ples zagotovo spada spletena pričeska. Da ne bo delovala preveč strogo, si lahko omislite živahno in razigrano različico v stilu undone. Za takšno svečano priložnost bodo zelo primerni modni dodatki, kot so na primer čudovite cvetlice z ljubkimi cvetovi. Spleteno kitko lahko poleg tega oblikujete v trendovsko pričesko v stilu side-swept, pri kateri so lasje počesani na eno stran in elegantno položeni preko ramena (glej galerijo). 

V galeriji vam predstavljamo čudovite pričeske, ki vam bodo služile za navdih. V videoposnetku pa vam bo lasni stilist Armin Morbach korak za korakom predstavil pričesko v stilu navideznega undercuta.

Video: Tako boste ustvarili navidezni undercut

Pričeske za maturantski ples