bobby-pins
Oblikovanje las | Kratki lasje

Kakšna čepica je najbolj primerna za kratke lase

Čepica v stilu beanie, turban ali debela volnena kapa ...  Katera je najbolj primerna za kratke pričeske? V nadaljevanju vam bomo zaupali, kakšne čepice so trenutno še posebno priljubljene in s katerimi boste v hladnih zimskih mesecih povsem v skladu z modnimi trendi. Poleg tega vam bomo predstavili nekaj nasvetov za optimalno nego las pod čepico.

Mehka in topla čepica najlepše pristaja k čudovitim dolgim lasem? Ne, to nikakor ne drži. Tudi kratke pričeske so v kombinaciji z modernimi pokrivali v zimskem času zelo privlačne, ne da bi se to kakorkoli odražalo pri stilski eleganci. V nadaljevanju vam bomo pokazali, kako čudovite so lahko spletene čepice v stilu beanie, trakovi in druga pokrivala pri kratkih pričeskah. Pri tem morate paziti zgolj na to, da je vselej vidnih nekaj pramenčkov, zato las ne smete prekriti v celoti!

 

Topla pokrivala za kratke pričeske

Welche Mütze zu kurzen Haaren?
© Fotolia

Topla volnena čepica, mehek klobuk s krajci ali čepica v stilu beanie – izbira za kratke pričeske je zelo velika!

Kratke pričeske so trenutno zelo moderne, to velja tako poleti kot tudi pozimi. Bodisi v stilu clavi-cut (z dolžino do ključnice) ali povsem kratko postrižena pričeska v stilu pixie ali morda paž – to zimo ne bo hladno nikomur, saj je ponudba pokrival in modnih čepic za kratke pričeske zelo pestra. Odločitev o izbiri prepuščamo vam, ta je odvisna predvsem od tega, kaj vam je všeč. V nadaljevanju vam bomo podali nekaj zanimivih stilskih nasvetov: Opazne volnene čepice na primer odlično pristajajo kratkim pričeskam z dolžino do brade, delujejo športno in hkrati zelo moderno. Priljubljena čepica beanie še posebno lepo pride do izraza pri kratkih pričeskah s frufrujem. Tu je še trendovski klobuk z mehkimi krajci, ki sicer ni moderen, je pa zato vselej prisoten. V izbranih barvah lahko kratko pričesko, kot na primer nazaj počesani paž, v trenutku spremeni v popolno stilsko kreacijo. 

Welche Mütze zu kurzen Haaren?
© Asos, Asos, Topshop

Prav tako nadvse čudovito: Turban, trak za čelo in čapka (kapa iz umetnega krzna) – praktično in obenem trendovsko

Si želite nekaj bolj ekstravagantnega? Izbira je velika, vse od retroturbana do čelnega traku v stilu hipsterjev ali čapke iz umetnega krzna. S takšnimi pokrivali boste kratko pričesko čudovito dopolnili. Toda tudi v tem primeru velja: Nekaj konic oziroma drobnih pramenčkov mora segati izpod čepice. Če s čepico povsem zakrijete lase, bo vaša polt delovala preveč bledo. Odlična rešitev so frufru in posamezni pramenčki, ki se nežno poigravajo ob straneh. Dodatna prednost čelnega traku: V tem primeru si lahko omislite kratko pričesko s skuštranimi lasmi in izrazitim volumnom na zgornjem delu lasišča. 

Stilske pričeske za tiste, ki obožujejo čepice

Tudi kratkolaske se soočajo s problemom sploščenih las, ki je dokaj pogost pojav, ko snamemo čepico. Da bi to preprečili, na lasišče nanesite malo pudra za večji volumen. Tako bodo lasje delovali bolj polno, obenem bodo obstojnejši. Kakor hitro čepico snamete, lase s prsti pregnetite in volumen se bo povrnil, kot bi trenili. Poleg tega boste s tem preprečili naelektrenost.  

 

Nega las za vse, ki nosijo čepice

Zaradi trenja, ki nastane ob drgnjenju z oblačili in suhega zraka v ogrevanih prostorih, lasje pogosto dobijo statični naboj. Da bi preprečili naelektrenost, morate že pri umivanju uporabiti ustrezen regenerator ali tretma. Če ste na poti, si lahko pomagate z oljem za lase. Nekaj kapljic preprosto nanesite na dlani in porazdelite po laseh.