short-hair-hairstyle-stars
Oblikovanje las | Kratki lasje

Nagajive kratke pričeske

Pozabite na dolge lase. Najnovejši trend za poletje 2011 so kratke pričeske, ki v kombinaciji z divjim razkuštranim videzom delujejo živahno in nagajivo. Takšna pričeska je zelo preprosta. Potrebujete zgolj pravilno izbiro izdelkov za stilsko oblikovanje las. Pena za večji volumen las in lak za lase vam bosta v trenutku pričarala zanimiv videz.

Kratki lasje so prav gotovo zaščitna znamka super manekenke Agyness Deyn, ki nas je očarala s kratko pričesko v platinasti blond barvi. Njen stil vsekakor dokazuje, da ni treba, da je kratka pričeska videti kot moška pričeska, saj je lahko zelo ženstvena.Toda vedno ni bilo tako.

Dolgi lasje so bili v zgodovini edina sprejemljiva alternativa za ženske, kratke pričeske pa so bile skorajda škandalozne in celo prepovedane. Po prvi svetovni vojni se je ta podoba začela spreminjati. Sodobna moderna ženska lahko nosi kratko pričesko ponosno in brez slabe vesti. Ena od pionirk, ki je utirala pot kratki pričeski, je bila tudi Coco Chanel. Legendarna modna oblikovalka, ki je med drugim ustvarila znamenito kratko črno obleko, se je neumorno zavzemala za neodvisnost in enakopravnost žensk. To se ne nanaša samo na tesna oblačila, ki poudarijo žensko postavo, temveč tudi na stil pričeske.

Kratka pričeska modne znamke Lanvin
© Getty Images

Pričeske pri modni znamki Lanvin: razkuštrana kratka pričeska

Številni modni oblikovalci, kot na primer Lanvin, Chanel in Balmain, na svojih modnih revijah pogosto predstavijo kratko pričesko. Na modnih revijah za prihajajočo sezono jesen/zima 2011/2012 smo videli številne zanimive kratke pričeske, ki so nam predstavile videz nekoliko manj pridne deklice. Trenutno je eden najbolj zanimivih trendov pričeska v stilu pixie s skuštranim ponijem. Takšen stil je navdušil številne modne privrženke širom po svetu, ki so se poslovile od dolgih las in se odločile za bolj drzni videz. Za takšno pričesko se odloča tudi vedno več zvezdnic. Dovoljeno in moderno je vse, kar nam je všeč.

V naši galeriji vam predstavljamo zvezdnice, ki so se odločile za kratko pričesko, za vas pa smo pripravili tudi številne zanimive stilske nasvete, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju vašega individualnega stila pričeske.

Galerija: Zvezdnice, ki so se odločile za razkuštrano kratko pričesko

Spletne povezave

Karla in njena pričeska v stilu pixie >> karlascloset.blogspot.com

Nakit za lase >> byrddesigns.com