transition-hairstyles
Oblikovanje las | Kratki lasje

Prehodne pričeske: prehod s kratkih las na dolge

Prej ali slej bo nastopil trenutek, ko se boste naveličali ene in iste kratke pričeske. Morda si boste zaželeli dolgih las ali preprosto kaj drugačnega, kar se bo ujemalo z vašo garderobo. Izbira primernega outfita in ustreznega make upa, ki se bosta skladala s pričesko, bo morda zahtevala dodaten napor, morda si boste zaželeli bolj ženstveni stil pričeske. Zaupali vam bomo nekaj praktičnih idej za prehodno obdobje.

Lasje zrastejo približno 1,5 centimetra mesečno. Če ste si zadali za cilj dolžino las do ramen, morate počakati dvajset mesecev. Prav tako boste potrebovali dobrega stilista, ki bo poskrbel za profesionalno striženje las in vam svetoval glede nege las.

Carey Mulligan
© Getty Images

Ne dolgo in tudi ne kratko, vendar prisrčno – takšen bi bil najboljši opis za prehodni stil pričeske, ki ga lahko vidimo pri Carey Mulligan

Prava pričeska

Če nosite deško pričesko z nekoliko daljšimi zgornjimi lasmi in krajšimi prirezanimi lasmi na zatilju, morate paziti na to, da bodo vaši lasje v zadnjem delu vedno v isti liniji z vašimi zgornjimi lasmi.

Pričeske v stilu pixie so dobro izhodišče, če želite imeti daljše lase. Zaradi stopničasto porezanih las se prehodni stil pričeske nagiba k bolj običajnemu, vendar sprejemljivemu videzu pri katerikoli dolžini.

Če želite s kratke bob pričeske preiti na dolge lase, potem morate sčasoma stanjšati lasne konice. To zmanjša voluminozen videz v višini ušes. Previdno pri tankih laseh – lasne konice je treba v tem primeru krajšati nežno in previdno.

Pravilna nega

Zelo kratki lasje ponavadi potrebujejo manj nege. Ko lasje rastejo, potrebujejo vedno več pozornosti. Če se cepijo konice las, vam svetujemo uporabo negovalnih sredstev za nego lasnih konic. V tem primeru je bolje, da žrtvujete kakšen centimeter in si po vsakem tretjem pranju privoščite fluid za nego lasnih konic.

Nasvet: Veliko zvezdnic si pomaga z lasnimi podaljški. Na tržišču lahko najdemo tudi takšne, ki se samo pritrdijo na lase.

Galerija prehodnih pričesk