plug-hairstyles-for-short-hair
Oblikovanje las | Kratki lasje

Spete pričeske za kratke lase

Kratki lasje, velik učinek! Poroka, poletna zabava ali praznovanje na prostem – dobili ste povabilo, vendar nimate idej za ljubko pričesko? Sploh zato, ker so vaši lasje kratki in ker v tem primeru morda ni toliko stilskih možnosti … Nikakor ne! V nadaljevanju vam bomo predstavili čudovite, sanjsko lepe spete pričeske za kratkolaske: S spletenimi elementi, sponkami, kolutki – vse zelo enostavno! 

Najlepši stilski element letošnjega poletja je vaša pričeska. Bodisi da so to spuščeni lasje s sredinsko prečo, ki spominjajo na priljubljeni hipijevski stil, ali športne spletene kitke (na primer boksarske kitke), ki združujejo prosti čas in športne aktivnosti – z izbiro ustrezne pričeske boste poskrbeli za zanimiv trendovski pridih. 

Toda v vročih dneh je odlična izbira vedno tudi visoko speta pričeska. Menite, da ženske s kratko dolžino las nimajo toliko manevrskega prostora za stilsko oblikovanje? To ne drži! Celo pri kratkih in srednje dolgih laseh si lahko omislite prefinjene visoko spete kreacije. Najlepši primer za to je Sarah Paulson. Filmska igralka se s pažem in dolžino las do brade predstavlja na tisoč in en način – z glamuroznimi kolutki ali lahkotno spetimi lasmi, njena kratka pričeska je vse prej kot monotona. To dokazuje tudi njena kreacija, ki smo jo izbrali za najlepšo pričesko ter je ustvarjena za vroče poletne dni in čudovite poletne noči: Valoviti paž z navideznim side-cutom, ki nakazuje, kot bi bili lasje na eni strani gladko postriženi.  

Dodatna prednost: Zaradi krajše dolžine boste takšno pričesko ustvarili hitreje in veliko bolj enostavno kot pri dolgih laseh.

Postopna navodila: Visoko speta pričeska v stilu Sarah Paulson

  1. Lase umijte in jih obrišite z brisačo, nato nanje nanesite peno za večji volumen.
  2. Ustvarite globoko stransko prečo, nanesite sredstvo za zaščito pred vročino in jih osušite. Pri tem ne uporabite krtače, temveč preprosto pojdite s prsti skozi lase in jih oblikujte. 
  3. S kodralnikom ustvarite nežno valovito strukturo.
  4. Ko končate navijanje, ponovno pojdite s prsti skozi lase in nekoliko stresite z glavo, da bo valovita struktura lepše prišla do izraza.
  5. Med prsti podrgnite majhno količino gela v velikosti grahovega zrnca in lase na desni strani večkrat zgladite nazaj – samo na lasišču, konice pri tem izpustite, da ne boste porušili valovite strukture.
  6. Lase, ki ste jih zgladili z gelom, pritrdite s sponkami, nato uporabite še lak za večjo obstojnost – in že ste urejeni. 

Ste se navdušili nad visoko spetimi pričeskami? V galeriji vam predstavljamo nekaj najlepših idej za kratko dolžino las.

Visoko spete pričeske za kratko dolžino las