Ženska s kratko pričesko in sončnimi očali
Oblikovanje las | Kratki lasje

Najlepše kratke pričeske te sezone

Obožujemo kratke pričeske! Želite nekoliko spremeniti in popestriti svoj stilski videz? Zdaj je pravi čas, da si postrižete lase, saj so kratke pričeske trenutno izjemno priljubljene. V nadaljevanju vam bomo predstavili naših pet najljubših in razkrili, komu posamezne najbolje pristajajo.

Ste pripravljeni na spremembo? Potem je morda čas za novo pričesko. Trenutno so zelo priljubljene kratke. Ženske z dolgimi lasmi se velikokrat le stežka odločijo za striženje, a verjemite, da se splača! Kratka pričeska deluje samozavestno, moderno in stilsko. Pomembno je le, da pristaja vaši osebnosti, tipu las in obliki obraza.
V nadaljevanju vam predstavljamo naših pet najljubših kratkih pričesk. Katera pa je vam najbolj všeč?

Pet najlepših kratkih pričesk te sezone

1) Kratka pričeska v stilu undercut

Ženska s pričesko v stilu undercut

Ta trendovska kratka pričeska je primerna za vse, ki obožujete pozornost. Najbolj dramatično deluje, če so lasje ob straneh postriženi samo na nekaj milimetrov. Lasje na zgornjem delu glave so nekoliko daljši in jih lahko oblikujemo na veliko različnih načinov. Zgornji lasje pridejo najlepše do izraza, če so konice razkošne in polne volumna. Da bi to dosegli, v lase vtrite puder za dodaten volumen in jih usmerite nazaj. Nasvet: Kratka pričeska v stilu undercut čudovito pristaja tudi ženskam z naravnimi kodri ali valovitimi lasmi. Po umivanju na lase nanesite peno za kodre in jih osušite s sušilnikom (uporabite ustrezen nastavek). Posamezne kodre lahko poudarite z voskom. Čim bolj neukročen bo končni videz, tem bolj trendovski stil boste ustvarili.

2) Kratka pričeska s kodri

Ženska s kodri

Dolgo časa je veljajo, da ženske s kodrastimi lasmi ne morejo imeti kratke pričeske. To še zdaleč ni res! Skuštrane pričeske z naravnim videzom so zelo priljubljene. Najlepše pri tem stilu: Pri kratko postriženi pričeski so kodri še lepši kot pri dolgih laseh, saj so lažji in zato prožnejši. Nasvet: Posvetujte se s svojim frizerjem, katera pričeska najbolj ustreza vašemu tipu las. Stilsko oblikovanje je povsem enostavno. Po umivanju na lase nanesite majhno količino pene ali balzama za kodre in jih med sušenjem s sušilnikom dobro pregnetite s prsti – ali pa jih osušite na zraku. In že ste gotovi.

3) Kratko postriženi paž

Ženska s stopničasto postriženim kratkim pažem

Ta stilski videz še posebno lepo pristaja ženskam z minimalističnim stilom, saj deluje nadvse sofisticirano. Pri kratkem pažu je najpomembnejše natančno striženje s prepoznavnimi konturami. Poleg tega morajo imeti lasje razkošen volumen, da pride pričeska lepo do izraza. Trenutno zelo priljubljen je kratko postriženi paž s svetlo platinastim ali kovinskim odtenkom, kot je na primer bakreno rdeča. Frufru ima lahko enako dolžino kot preostali lasje ali pa je postrižen nekoliko krajše – preizkusite mikro frufru.

4) Kratka pričeska v stilu pixie

Ženska s pričesko v stilu pixie

Pričeska v stilu pixie je absolutna klasika med kratkimi pričeskami. Poznamo jo v številnih različicah, zato se lahko prilagodi različnim tipom las. Pričeska je primerna tudi za ženske s finimi lasmi. Najbolj trendovski videz boste dosegli, če bo paž postrižen stopničasto in oblikovan nekoliko skuštrano. Nasvet: Pri stilskem oblikovanju uporabite gel ali vosek z matiranim učinkom. Tako bo končni videz deloval še bolj moderno.

5) Pobrita pričeska

Ženska s pobrito pričesko

Želite svojo pričesko popolnoma spremeniti? Potem je morda pobrita pričeska prava izbira za vas. Običajno so lasje dolgi le nekaj centimetrov. Nasvet: Če želite ustvariti še drznejši videz, lahko lase tudi pobarvate. Preizkusite na primer pastelne odtenke vijoličaste ali rožnate.