short-hair-hairstyle-2
Oblikovanje las | Kratki lasje

Kratke pričeske: Kratko, praktično in ljubko

Kratke pričeske so lahko ženstvene, fantovske, sproščene, zapeljive, elegantne in še bi lahko naštevali. Zvezdnici, kot sta na primer Jenna Elfman in Ashlee Simpson, sta se odločili za zanimivo kratko pričesko in dokazali, da splošno prepričanje, da kratke pričeske niso ženstvene, ne drži. Lepa kratka pričeska je zelo razigrana in živahna ter čudovito poudari obrazne linije. S takšno pričesko boste vedno urejeni. Ali to ne zveni zapeljivo? Predstavili vam bomo najlepše zvezdniške pričeske, vrhunski lasni stilist Armin Morbach pa vam bo v videoposnetku prikazal zanimive stilske nasvete, ki vam bodo v veliko pomoč.

Veliko žensk ima težave že s tem, da bi si postrigle lasne konice, kaj šele kaj več. Frizerju v tem primeru največkrat rečejo samo: ''Striženje konic, vendar ne preveč, prosim!'' Veliko žensk ima pomisleke glede kratke pričeske, vendar pa so kratki lasje zelo zapeljivi in ženstveni, predvsem pa omogočajo številne različice, ki vnašajo razigranost in pestrost. Takšne pričeske so ekstravagantne in trendovske, lahko pa so tudi ženstvene in nedolžne. Skratka, so zanimive in nikoli dolgočasne.

Kratka pričeska je primerna za vsako starost in barvo las. Še zlasti je primerna za fine tanke lase, ki v tem primeru bolje pridejo do izraza, predvsem pa dobijo večji volumen, ne da bi bilo potrebno dolgotrajno sušenje z okroglo krtačo. Pričeska mora biti vsekakor usklajena z obliko glave in tipom obraza.

Razlogi za kratko pričesko

Niste povsem prepričani, ali bi se odločili za drzno potezo? V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj dobrih razlogov, ki vas bodo zagotovo prepričali.

Kratka pričeska
1. ... vas bo naredila samozavestne. V poslovnem življenju delujejo ženske s kratkimi lasmi bolj resno in uspešno.

2. ... deluje dinamično. Modna pričeska deluje dinamično, kar drugi ljudje podzavestno povežejo tudi z vašim značajem.

3. ... je raznolika. Kratka pričeska omogoča veliko zanimivih različic. Svojo stilsko podobo lahko vsak dan odkrijete na novo in ustvarite veliko različnih kreacij.

4. ... je enostavna za nego. Dolgotrajno sušenje in zamudno navijanje v tem primeru ne bosta potrebna.

5. … odraža vašo osebnost in deluje umirjeno. Takšna pričeska poudari obrazne linije, ob tem pa je izrazitejši tudi nakit.

6. ... deluje osvežujoče. Poleti vam zagotovo ne bo prevroče.
7. ... pomlajuje. S pravilno izbiro pričeske ne boste potrebovali drugih lepotnih posegov.

8. ... je idealna izbira za nov začetek. Če so lasje zelo uničeni, pogosto pride v poštev samo radikalna sprememba.

9. ... vas naredi edinstvene. Večina žensk se odloča za dolge lase, zato boste v tem primeru v manjšini in posledično v središču pozornosti.

Če imate zelo dolge lase, si lahko omislite pričesko v stilu boba z dolžino las do ramen in tako preizkusite, kakšen bi bil občutek, če bi se dejansko odločili za kratko pričesko. Ali vas je še vedno strah pred odločilnim korakom? Potem vam svetujemo, da preizkusite navidezni bob ali pa si pomagate z računalniško animacijo.

Pripomočki in metode, ki so nepogrešljivi za stilsko oblikovanje kratkih pričesk

Za oblikovanje kratke pričeske ne potrebujete veliko časa pa tudi ne veliko stilskih pripomočkov. Vendar pa je nekaj takšnih, ki jih morate obvezno imeti:

- pena za utrjevanje in vosek za stilsko oblikovanje
- sušilnik za lase lahko ostane v omari
- izrazito poudarjene obrvi
- stopničasto postrižena pričeska
- striženje na vsakih šest tednov

Stilsko oblikovanje kratke pričeske

Če so lasje kratki, to še ne pomeni, da ne bi mogli imeti vsak dan nove pričeske. Za obvladovanje las lahko uporabite lasne sponke, zanimivi stilski dodatki pa so tudi lasni obroči in nakit za lase, ki bodo pritegnili pozornost in vam naklonili veliko občudovanja.

Vrhunski stilist Armin Morbach vam bo v videoposnetku prikazal, kako raznovrstna je lahko kratka pričeska in koliko različnih izraznih možnosti ponuja.

V galeriji vam bomo prikazali najlepše zvezdnice, ki so se odločile za kratke pričeske.

Video: Kako ustvariti kratko pričesko v stilu boba (tri različice)

Zvezdnice s kratko pričesko