Oblikovanje las | Kratki lasje

Se tudi vi sprašujete, ali vam pristajajo kratki lasje?

Se tudi vi sprašujete, ali bi lase postrigli na kratko ali ne? Preden frizerske škarje dokončno razsodijo v tej (stilski) zadevi, lahko s povsem enostavno formulo ugotovite, ali vam kratki lasje dejansko pristajajo. Formula ''z ravnilom in svinčnikom'' vam bo pomagala najti zanesljive rezultate. Kako deluje zanimiv princip? Vse, kar morate narediti, je, da izmerite razdaljo!

Ste si zaželeli kratko pričesko? Vsaka ženska je vsaj enkrat v življenju pred pomembno odločitvijo: postriči ali ne postriči? Morda želite preizkusiti trendovsko clavi-cut pričesko z dolžino do ključnice ali izrazito kratko postriženo pričesko v stilu pixie, morda paž z valovito strukturo … Želite si preprosto kratko pričesko, ki bo vnesla nekaj novega. Toda od kod jamstvo, da bo pričeska resnično lepa in vam bo pristajala, potem ko boste naredili (usodni) korak? Takrat je lahko namreč že prepozno. Floskula ''saj bodo lasje hitro zrasli'' ni preveč prepričljiva. Resnica je, da je potrebnega kar precej časa, preden lasje ponovno zrastejo. Če bi vas le kdo pred tem opozoril in vam rekel: ''Kratki lasje vam ne pristajajo.''

Preprosta metoda: Pravilo z ravnilom in svinčnikom

Vsakršen dvom je zdaj odveč. Obstaja formula, ki smo jo poimenovali kar ''z ravnilom in svinčnikom'' in s katero lahko zelo hitro ugotovite, ali vam kratka pričeska pristaja ali pa za vas ni primerna. Vse, kar morate narediti, je, da izmerite in izračunate. Se vam zdi zapleteno? Zagotavljamo vam, da je povsem enostavno. Potrebujete zgolj ravnilo, lahko uporabite tudi merilni trak in svinčnik. Osnovna ideja: Naklonski kot čeljustne kosti odloča o tem, komu boljše pristajajo kratki in komu daljši lasje. Pri tem si morate zapomniti mero 5,5 cm. Ampak najprej bomo izmerili. V nadaljevanju vam bomo predstavili postopek.

S svinčnikom in ravnilom lahko v trenutku ugotovite, ali vam pristaja kratka pričeska

Navodilo:

Če želite ugotoviti, ali vaši obliki obraza pristaja kratka pričeska, morate preprosto izmeriti razdaljo med ušesno mečico in brado. Svinčnik postavite vodoravno pod brado, nato pa ravnilo prislonite navpično na uho

Točka, kjer se svinčnik in ravnilo križata, razkrije skrivnost. Če je razdalja med ušesno mečico in konico brade manj kot 5,5 cm, lahko greste k frizerju brez zadržkov in si brez slabe vesti omislite kratko pričesko. Če je ta razdalja več kot 5,5 cm, je za vas boljše, da ostanete pri daljših laseh.

Metoda ''z ravnilom in svinčnikom'': Zaključek

Seveda je odločitev o tem, ali se boste do potankosti držali rezultatov meritev ali ne, povsem prepuščena vam. Če rezultat meritev pokaže manj kot 5,5 cm (to je mera, ki je primerna za kratko pričesko), vendar obožujete svoje dolge lase, vam svetujemo, da vsekakor ostanete pri svoji odločitvi. 

Če se vam zdijo kratki lasje lepi, praktični in vam po vašem občutku pristajajo, čeprav metoda ''ravnilo in svinčnik'' to odsvetuje, morate ravnati v skladu s svojim občutkom. Izjeme namreč potrjujejo pravilo in iskreno rečeno: Nič vas ne bo naredilo lepše in bolj samozavestne, kot če se boste v svoji koži počutili dobro.