Ženska z valovitimi lasmi
Oblikovanje las | Kodri

Spremenite gladke lase v kodre za vsak dan

Z nekaj preprostimi triki lahko gladke lase povsem enostavno spremenite v kodre za vsak dan. Zato vam niti ni treba vstati bolj zgodaj. Res? Da – in to dokazujemo tudi z našimi navodili za stilsko oblikovanje.

Z navijalkami ali likalnikom za ravnanje las lahko ustvarite popolne kodre, kar velja tudi za vse tiste, ki imajo po naravi gladke in ravne lase, in ne kodrastih. Rezultat je vreden truda, vendar zato potrebujete dodaten čas za stilsko oblikovanje. Vsekakor povsem primerno za posebne priložnosti, v običajnem življenju pa si večina žensk želi, da se lahko vse to zgodi veliko hitreje. Zjutraj je po navadi malo časa za zahtevno stilsko oblikovanje. Ali torej lahko združimo kodre in minimalen napor? Z našimi preprostimi triki in nasveti bo to povsem enostavno. Predstavljamo vam štiri nasvete za čudovite kodre, ki jih boste ustvarili v trenutku.

Štirje najboljši nasveti: Oblikovanje kodrov za vse, ki se jim mudi

Ženska z valovitimi lasmi in majčko s kratkimi rokavi

Z valovito strukturo so gladki lasje videti bolj razkošni – na srečo jih lahko z našimi nasveti ustvarite povsem enostavno vsak dan.

Ženska z valovitimi lasmi in majčko s kratkimi rokavi

Spletite kitke

Lase dan prej umijte s šamponom, ne pozabite na regenerator. Nato nanje nanesite majhno količino pene za stilsko oblikovanje (v velikosti lešnika) in jih osušite. Spletite več kitk in jih utrdite z gumicami. Sušite na nižji stopnji, dokler spletene kitke niso povsem suhe. Naslednji dan jih razpletite, nato pa lase s prsti nekoliko razvlecite. Na koncu uporabite še teksturni balzam. Za popoln zaključek bo poskrbel lak za popolno obstojnost. In vaša kodrasta pričeska je ustvarjena povsem enostavno.

Oblikujte figo

Ženska z visoko speto figo

Valovito kodrasto strukturo lahko ustvarite tudi, če lase zvečer, preden greste spat, oblikujete v figo.

Če želite ustvariti videz peščenih kodrov, ki spominjajo na sonce in morje, vam svetujemo, da lase zvečer umijete, nato pa jih popršite s teksturnim sprejem in osušite s sušilnikom, tako da so skoraj povsem suhi. Ustvarite sredinsko prečo in lase razdelite na dva dela. Na vsaki strani oblikujte eno figo in utrdite s sponkami. Če želite, si lahko omislite tudi eno samo figo, ki jo ustvarite visoko na lasišču. Naslednje jutro jo razpustite. Kodre rahlo pregnetite na lasišču in jih oblikujte ter utrdite z lakom za večjo obstojnost.

Uporabite kodralnik

Če imate dolge lase, lahko povsem enostavno ustvarite čudovito valovito strukturo s kodralnikom. Lase najprej zaščitite s sprejem pred toplotnimi učinki, nato pa posamezne pramene navijte na palico kodralnika. Pridržite približno pet sekund, nato se pomaknite do naslednjega pramena. Če želite ustvariti naraven videz, lase na koncu previdno prečešite. Za dodatno obstojnost uporabite gel, ki bo poskrbel tudi za večji lesk.

Lase zavijte v polžke

Ženska z urejenimi kodri

Opaženo na pariških ulicah: Francoski paž z naravnimi kodri.

Če imate kratke lase, jih je seveda težko oblikovati s kodralnikom, splesti v kitke ali oblikovati v figo. Toda tudi pri kratki pričeski lahko povsem enostavno ustvarite kodre in valovito obliko. Lase umijte, nato pa posamezne pramene zavijte v kolutke in jih pritrdite s sponkami. Uporabite sušilnik ali pa pustite, da se osušijo na zraku, in odvijte miniaturne polžke, ki ste jih pred tem oblikovali. Kodre s prsti nekoliko pregnetite, nato pričesko oblikujte z lakom za lase ali z voskom.