sport-hairstyles
Oblikovanje las | Kite

Športne pričeske: Praktične in elegantne

Pričeske sicer niso največja skrb olimpijskih tekmovalcev in vseh tistih, ki se ukvarjajo s športom. Pa vendar je športna pričeska zelo pomembna, bodisi da je to hiter tek, joga, domača opravila na vrtu ali različne športne dejavnosti, ki izpolnjujejo naše ambicije. Navsezadnje si želimo lep videz tudi pri športnih aktivnostih. V nadaljevanju vam bomo predstavili najlepše športne pričeske, ki si jih lahko pričarate tudi vi, zaupali pa vam bomo tudi nekaj koristnih nasvetov in trikov, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč. Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil stilsko oblikovanje različnih čopov, ki so pri različnih aktivnostih skorajda nepogrešljivi.

Olimpijski tekmovalci in drugi atleti potrebujejo pričeske, ki so praktične in enostavne za oblikovanje, predvsem pa se morajo športniki počutiti dobro in samozavestno. Vrhunski športniki so zagotovo tisti, ki so nam lahko navdih za vznemirljive športne pričeske. To še zlasti velja za vzdržljivost, saj profesionalni športniki in športnice vsak dan preživijo precej časa na športnem igrišču in tako najbolj zanesljivo testirajo pričeske. Ena izmed njih je tudi Sanya Richards-Ross (glej fotografijo zgoraj), specialistka za tek na 400 metrov. Ameriška atletinja ima poleg izjemnega talenta in vrhunskih dosežkov ter številnih medalj tudi prefinjen občutek za stilsko podobo in elegantno športno pričesko. Njeni lasje so nekoliko daljši, da pa je ne bi motili pri teku, so počesani na stran in spleteni v kitko.

Stilsko oblikovanje: Naredite stransko prečo in na eni strani ločite od preostalih las približno tri centimetre širok pramen ter ga spletite nad ušesom. Konec kitke lahko pritrdite z gumico ali s sponko.

Poskrbite za to, da bodo tudi vaši lasje fit za trening in športne aktivnosti!

Stilski pripomočki za športne pričeske

Leteči in neukročeni lasje so pri športnih aktivnostih nadvse moteči. Toda s pravilnimi stilskimi pripomočki boste lase čudovito ukrotili in vaša športna pričeska bo kos še tako napornim treningom.

Potrebujete: trak za lase, gumico, sponke, lak, peno za večji volumen in vosek za stilsko oblikovanje.

Nasveti in triki za športne pričeske

Lase lahko ukrotite z lasnim obročkom, ki je zelo praktičen in hkrati zelo moderen.

Če vas motijo predolgi lasje v predelu ponija, jih lahko zavihate in pritrdite s sponko ter ustvarite trendovsko in nekoliko privzdignjeno grivo. Daljše resice v predelu ponija lahko počešete nazaj in jih pritrdite s sponkami ali pa jih počešete ne eno stran in jih ob straneh prav tako pritrdite z modnimi sponkami.

Gumice za lase naj bodo, če je le mogoče, brez kovinskih delcev, ki lase poškodujejo in povzročijo lomljenje las.

V galeriji smo izbrali najlepše športne pričeske, ki si jih lahko ogledate in jih tudi sami preizkusite.

V videoposnetku je Armin Morbach predstavil različne stile ene najbolj priljubljenih športnih pričesk, pri čemer imamo v mislih čop. Prepričani smo, da si boste tudi vi z veseljem omislili trendovski čop in se z veseljem posvetili športnim dejavnostim.

Video: Kako ustvariti natupirani čop

Športne pričeske