star-style-kristen-bell
Oblikovanje las | Kite

Zvezdniška pričeska tega meseca – kitke v stilu Kristin Bell

Spletene pričeske so zelo popularne. Za takšno pričesko se je odločila tudi mlada igralka Kristin Bell, ki je iz umetniško oblikovanih in različno spletenih kitk ustvarila zanimivo napol visoko speto pričesko. Videti je zapleteno, vendar je zelo preprosta. V našem stilskem kotičku vam bomo predstavili, kako boste tudi vi povsem enostavno spletli takšne umetniške kitke in ustvarili čudovito kreacijo, ki jo bodo opazili tudi drugi.

Kristen Bell je postala znana po glavni vlogi v ameriški nanizanki Veronica Mars, kjer je kot zasebna detektivka zaigrala skupaj s svojim očetom. Kristen Bell poleg številnih opaznih vlog v televizijskih nanizankah in filmih kot na primer Heroes in Forgetting Sarah Marshall, s svojimi zanimivimi pričeskami izstopa tudi na rdeči preprogi.

Pri tem nam je še posebno ostala v spominu njena pričeska, s katero se je 32-letna uspešna igralka predstavila na prireditvi Do Something Awards. Zanimiva pričeska združuje umetniške kitke, ki so oblikovane v čudovito spleteno kreacijo na zadnjem delu lasišča.

Kako ustvariti spleteno pričesko v stilu Kristen Bell

Zöpfe flechten
© Getty Images

Osnova za spleteno pričesko v stilu Kristen Bell je preprosta kita, ki se naredi na zadnjem delu lasišča:

Apply a small amount of volumising powder close to the hair roots before you create a side parting.

1. Preden boste naredili stransko prečo, na lasišče nanesite majhno količino pudra za večji volumen. Tako bodo vaši lasje imeli več strukture in visoko obstojnost.

2. Vzemite za dlan širok pramen nad ušesi in ga počešite nazaj (preostale lase nad ušesi boste oblikovali kasneje), nato pa začnite spletati francosko kito v smeri proti zatilju.

3. V višini ušes francosko kito spletite kot povsem navadno. Lasje pod kito ostanejo nespeti oziroma spuščeni. Tako boste oblikovali napol visoko speto pričesko

4. Konec kitke pritrdite z gumico ali trakcem. Zato, da bi spletena pričeska dobila posebno noto, ob strani spletite tanke kitke in jih nato položite preko glavne kite, ki poteka po sredini lasišča.

5. Zdaj izvlecite tanek pramen iz las nad ušesom in spletite drobno kitko. Nasvet: pramen pri spletanju držite vodoravno in ga pletite v smeri nazaj – tako boste kitko kasneje lažje pritrdili.

6. Enako postopajte tudi na drugi strani. Lahko si privoščite najrazličnejše kreacije, pri čemer lahko lase nad ušesi razdelite tudi na dva dela in tako spletete dve tanki kitki, ki potekata skorajda vodoravno v smeri proti zadnjemu delu lasišča, nato pa ju prav tako položite preko glavne kite.

7. Tanke kitke položite preko glavne kite na zadnjem delu lasišča in jih pritrdite s sponkami. Konce kitk lahko, odvisno od dolžine, skrijete pod glavno kito na sredini lasišča.

8. Na koncu uporabite še lak za lase ali lak za lesk, ki bo poskrbel za obstojnost in visok faktor občudovanja.