scrunchy
Oblikovanje las | Kite

Široke gumice za lase – nepogrešljive za čop

Čop in gumica za lase sta pravzaprav nerazdružljiva kombinacija in nam pomagata ustvariti zelo preprosto, a obenem elegantno pričesko na tisoč in en način. Gumice za lase so lahko zelo različne, manj opazne ali zelo ekstravagantne, vselej so tudi zelo praktične. V nadaljevanju vam bomo predstavili zanimive pričeske z gumico in vam zaupali nekaj trikov za eleganten videz. 

Imate občutek, da vaša visokospeta pričeska morda potrebuje kakšen dodaten stilski element, ki bo poskrbel za popestritev? Potem vam svetujemo, da se nekoliko ozrete v preteklost in izberete zanimivo široko gumico, ki je bila najbolj priljubljena v osemdesetih in devetdesetih. Izbira je res pestra – od najrazličnejših motivov, živahnih barv do različnih materialov. 

Gumica za lase
© Fotolia

Gumica za lase je praktična, fleksibilna in nadvse trendovska

Konec osemdesetih in na začetku devetdesetih smo lahko opazili široko paleto, ki je pripadnice ženskega spola navduševala s svojo umetniško izraznostjo in raznolikostjo. Zdaj se je čudežna gumica ponovno vrnila v velikem stilu, zato si jo boste z veseljem omislili tudi vi. Tudi sodobna gumica za lase ponuja veliko izraznih možnosti, tako pri materialu, kjer prevladujejo žamet, usnje ali svila, kot tudi pri barvah, kjer ni omejitev. Še posebno lepo lahko kombinirate takšno v črni ali v bež barvi. 

Najlepše pričeske, pri katerih je gumica še posebno lepo izrazita

Gumico za lase, ki je  že od nekdaj zelo priljubljena, lahko velikokrat opazimo na modnih revijah, tudi pri blagovni znamki Jean-Paul Gaultier, ki nam je nedavno predstavila zanimive retropričeske v obliki visoko spetih čopov z razkošnimi gumicami iz blaga. Med drugim nam je predstavila strogo oblikovan čop s povsem zglajenimi lasmi na lasišču in kodrastimi konicami (glej sliko zgoraj), ki deluje elegantno in obenem zelo 'cool'. 

Scrunchies
© Getty Images

Videz v stilu osemdesetih je Gaultier ustvaril z rahlo valovito strukturo in visoko spetim čopom v stilu undone. Pri tem seveda ne sme manjkati široka gumica, ki poskrbi za stabilnost in dolgotrajno obstojnost. Celostna podoba spominja na nostalgijo preteklega časa in obenem deluje razigrano in sproščeno.

Slika levo: Jean-Paul Gaultier nam je zanimivo pričesko v stilu osemdesetih predstavil na pariškem tednu mode

Scrunchies
© Getty Images

Vsestransko gumico za lase si je omislila tudi Whitney Port, ki dokazuje, da je majhen modni dodatek zelo trendovski. Omislila si je napol visoko spet čop, pri katerem gumica deluje kot čudovita popestritev, ki vzbuja pozornost.

Slika levo: Whitney Port se je odločila za napol visoko speto pričesko s povsem zravnanimi lasmi, ki jo je dopolnila z mehko gumico