hairstyle-trends-fall-winter-2014
Oblikovanje las | Kite

Trendi pričesk za jesen in zimo 2014

Trendovske pričeske za prihodnjo sezono so v središču pozornosti že na začetku leta. Sredi januarja se odvija mednarodni teden mode v New Yorku, marca mu sledi prestižna modna revija v Parizu. Predstavljamo vam najzanimivejše trendovske pričeske, ki smo jih opazili v New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu. Prepričani smo, da vas bodo kreacije priznanih modnih oblikovalcev in blagovnih znamk navdušile.  

Si želite preizkusiti trendovske pričeske za jesen in zimo 2014? Letos bodo prevladovale preproste kreacije, povsem v stilu Schwarzkopfovih pričesk 2014, zato jih boste z veseljem nosili. Redkokdaj se zgodi, da so pričeske tako ''vsakdanje in uporabne'' kot tokrat. V nadaljevanju vam bomo med drugim zaupali, katere barve bodo v modi in kaj izbrati, če želite biti v skladu s prevladujočimi trendi.

Trendovske pričeske 2014: Francoska kitka

© Getty Images

Blagovna znamka CuteCircuit nam je predstavila zanimive pričeske s francoskimi kitkami na tisoč in en način

Francoska kitka vsekakor ostaja v središču modnega zanimanja tudi v sezoni jesen in zima 2014. Tako smo jo lahko na mednarodnih modnih revijah pogosto opazili, pri čemer se pojavlja v najrazličnejših kreacijah. Lahko je spletena tako, da poteka od senc prek čela pa vse do nasprotne strani (glej sliko zgoraj), zanimiva je tudi umetniška spletena kreacija, pri kateri so v kitko povezani vsi lasje. Dejstvo je, da takšna pričeska vselej poskrbi za veliko občudovanja in pozornosti. 

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj koristnih nasvetov, s katerimi boste tudi vi povsem zlahka ustvarili znamenito francosko kitko. Nasvete najdete v našem članku Francoska kitka – navodila za oblikovanje in izbor najlepših pričesk.

Barvni trendi za jesen in zimo 2014: Platinasta blond

© Getty Images

Pri izbiri barve za sezono jesen in zima 2014 so bili modni oblikovalci od New Yorka do Pariza povsem enotni. Izbrali so platinasto blond, ki je letos nepogrešljiva, zato jo morate preizkusiti tudi vi. Odlično pride do izraza pri pričeski v stilu side-swept, pri kateri so lasje počesani na eno stran ali pa v kombinaciji s strogim čopom in globoko stransko prečo. Z opazno platinasto blond barvo bodo pričeske edinstvene, ekstravagantne in zelo posebne.

Levo: Zanimive kreacije v platinasti blond sta nam predstavili tudi blagovni znamki Sass & Bide in Boss

Trendovske pričeske za jesen in zimo 2014: Pregled najpomembnejših modnih revij

 

 

New York Fashion Week

Newyorški teden mode je tudi letos postregel s številnimi novostmi, med drugim z izborom nenavadnih lokacij za najrazličnejše modne dogodke, bodisi v katedralah, v zakulisju pravljičnih gozdov in še bi lahko naštevali. Modni dogodek, ki je letos potekal od 6. do 13. februarja, je gostil svetovno znane blagovne znamke, kot so Marc Jacobs, Boss in Victoria Beckham, ki vsekakor niso razočarale, postregle pa so tudi z zanimivimi trendi pričesk za jesen in zimo 2014. Pričeske so elegantne, razkošne, vznemirljive in razigrane.

London Fashion Week

Tradicionalna Londonska modna revija, ki so se je tudi letos udeležila velika imena modne industrije, med drugim Burberry, Vivienne Westwood in Tom Ford, se je odvijala od 14. do 18. februarja. Modni dogodek je navdušil z rokersko obarvanimi in ekstravagantnimi trendi, kar smo lahko opazili tudi pri pričeskah. 

 

 

Milano Fashion Week

Tradicionalni Milanski teden mode, ki je tudi v Italiji izjemno priljubljen dogodek, je letos potekal od 19. do 25. februarja, gostil pa je znana imena, kot so Gucci, Prada, Jil Sander ter številne druge mednarodno priznane modne oblikovalce, ki so predstavili svoje kolekcije za jesen in zimo 2014. Ob tem niso manjkale niti trendovske pričeske, ki so bile tokrat klasične, strukturirane in mladostno razigrane. 

Paris Fashion Week

Vrhunec modnih revij je zagotovo znameniti Pariški teden mode, ki je bil letos od 25. februarja do 5. marca, gostil pa je številna znana imena, kot so Chanel, Yves Saint-Laurent in Isabel Marant. Pariz je poskrbel za modno poslastico v stilu visoke mode, v središču dogajanja pa so bile tudi pričeske, ki bi jih lahko opisali kot mladostne, mondene in très chic.

 

 

V galeriji vam predstavljamo najlepše trendovske pričeske za jesen in zimo 2014, ki smo jih opazili na prestižnih mednarodnih modnih revijah.

Trendovske pričeske za jesen in zimo 2014