french-plait
Oblikovanje las | Kite

Francoska kitka: Navodila za oblikovanje in stilske različice

Francoska kitka spada med klasične pričeske, vendar je deležna nenehnih sprememb, saj omogoča neskončne možnosti stilskega oblikovanja. Ljubka spletena kitka zagotovo zahteva nekaj veščine, rezultat pa je več kot osupljiv. V nadaljevanju vam bomo korak za korakom predstavili, kako takšno kitko splesti, ogledali pa si boste lahko tudi čudovit izbor najrazličnejših stilskih različic.

Francoske kitke obožujemo, ker so nekaj posebnega, predvsem pa omogočajo veliko raznolikosti. Tako si lahko omislite kitke v različnih dolžinah in zanimivih stilskih različicah. To je povsem edinstvena kreacija, ki se razlikuje od vseh drugih, hkrati pa omogoča zelo raznoliko spletanje in oblikovanje. Najbolj običajna metoda je spletanje ene same kitke, ki pa se lahko razdeli tudi na dve kitki, kot to vidimo na sliki zgoraj. Tako boste zagotovo v središču pozornosti.

Francoska kitka: Stilska navodila za klasično pričesko

1. Lase umijte in jih rahlo osušite, nato pa nanje nanesite peno, s čimer boste ustvarili izrazito strukturo. Počešite jih nazaj, širok pramen na zgornjem delu lasišča pa razdelite na tri enake pramene.

2. Desni pramen spletite preko sredinskega, tako da bo ta v sredini.

3. Levi pramen spletite preko sredinskega, da bo ta zdaj v sredini. Tako boste ustvarili osnovo za tipično francosko kitko.

4. Vzemite nekaj las z desne strani in jih dodajte desnemu pramenu, nato ga ponovno spletite preko sredinskega pramenčka, tako da bo ta v sredini

5. Vzemite nekaj las z leve strani in jih dodajte levemu pramenu, nato pa ga ponovno spletite preko sredinskega pramenčka, tako da bo ta v sredini.

6. Posamezne korake ponavljajte, dokler ne boste v kitko vključili vseh las, nato pa jo povsem običajno spletite do konca.

7. Za popoln finiš uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in visok lesk.

Francoska kitka: Elegantna, čudovita in edinstvena

Ko spoznate in se naučite osnov, ki so temeljna podlaga za spletanje klasične francoske kitke, vam bodo zlahka uspele tudi številne stilske različice. V galeriji vam predstavljamo pet različnih pričesk oziroma stilskih možnosti za francosko kitko.

Francoska kitka