power-hairstyles
Oblikovanje las | Pričeske nad 50

Power pričeske za vplivne in močne ženske

Kakšne pričeske imajo najbolj uspešne, mogočne in vplivne ženske? Predstavili vam bomo nekaj najbolj slavnih in vplivnih žensk iz javnega življenja. Med njimi najdemo znane osebnosti iz sveta filma in mode pa tudi številne soproge vplivnih politikov, državnih voditeljev, izvršne direktorice in podjetnice.

Vplivne ženske imajo nekaj skupnega: vedo, kako se morajo predstaviti, da se bodo pokazale v svoji najboljši luči, zavedajo pa se tudi, kako lahko svojo osebnost poudarijo s pričesko. Mnoge od njih so našle svojo popolno stilsko podobo, ki vključuje tudi popolno pričesko. Nekatere so takšni stilski podobi in značilni pričeski, ki je z leti postala njihova zaščitna znamka, zveste skoraj vse življenje, brez bistvenih odstopanj ali velikih sprememb. Pričeska sčasoma postane del njihove osebnosti, njihov čisto osebni zaščitni znak, ki jih spremlja v zasebnem in poslovnem življenju. Najlepši primer za to je glavna urednica svetovno znane revije Vogue, Anna Wintour, ki ima že vrsto let isto pričesko v stilu dosledno postriženega boba. Lahko bi rekli, da je njeno ime sinonim za pričesko, in nasprotno. Moramo priznati, da si ne predstavljamo, da bi si omislila kakšno drugo pričesko.

Power pričeske – Kakšen učinek imajo pričeske?

Pa si pobližje in natančneje oglejmo vplivne dame na zgornji fotografiji (od leve proti desni):

Anna Wintour

Osebnost: Anna Wintour je že več kot dve desetletji glavna urednica kultne revije Vogue in velja za eno najbolj mogočnih in vplivnih žensk v svetu mode.
Pričeska: Njena pričeska je njena zaščitna znamka. Anna ima pričesko v stilu boba, ki jo odlikujejo dosledno postrižene linije z dolžino do brade, v kombinaciji s povsem ravno postriženim resicami, ki segajo do obrvi.
Učinek: Dosledno urejena pričeska izžareva popolnost, doslednost in disciplino.

Ellen DeGeneres

Osebnost: 54-letna komičarka, avtorica številnih uspešnic, filmska igralka in moderatorka ene najbolj priljubljenih pogovornih oddaj na ameriški televiziji, je poročena s prelepo igralko Portio de Rossi, ki jo poznamo po televizijski seriji Ally McBeal.
Pričeska: Kratka pričeska v platinasti blond s kratko postriženimi lasmi ob straneh in nekoliko daljšimi in pokončno oblikovanimi zgornjimi lasmi.
Učinek: Igriva, razposajena in mladostna pričeska, ki izraža nekonvencionalnost in samozavest.
Zaključek: Ellen DeGeneres ima pričesko, ki se odlično sklada z njenim stilom življenja. Izžareva dinamičnost in igrivost.

Michelle Obama

Osebnost: Michelle Obama je stara 48 let. Po poklicu je diplomirana pravnica, študirala je na ugledni univerzi na Harvardu. Lahko bi jo opisali kot zelo angažirano ameriško prvo damo, ki nas vedno znova preseneča tudi z izbrano in uglajeno stilsko podobo.
Pričeska: Michelle Obama ima pričesko v stilu boba, pri čemer so lasne konice obrnjene navznoter. Pričeska ima čudovit volumen na lasišču in deluje zelo elegantno in ženstveno. Včasih ima na eno stran počesan frufru, ki poskrbi za nekoliko bolj živahno noto.
Učinek: Stilsko dovršeno, dosledno urejeno, a kljub temu nežno in umirjeno.
Zaključek: Pričeska ji odlično pristaja, saj predstavlja zanimiv in mehak kontrast k njeni politični funkciji.

Ann Romney

Osebnost: Soproga predsedniškega kandidata na strani republikancev Mitta Romneyja, resnega protikandidata Obame na aktualnih predsedniških volitvah v Ameriki. Ann Romney je mati petih otrok in babica, ki ima že 18 vnukov. 63-letna Ann je med drugim premagala raka na prsih, boleha pa tudi za multiplo sklerozo.
Pričeska: Srednje dolgi blond lasje z rahlimi kodri v kombinaciji z razkošnim frufrujem in velikim volumnom na lasišču.
Učinek: Samozavestna, naravna in sveža pričeska, ki deluje zelo mladostno.
Zaključek: Popolna stilska podoba, ki deluje zelo privlačno in prijazno – kot nalašč za pridobivanje novih glasov.

V galeriji si lahko ogledate še nekatere druge vplivne ženske s power pričeskami.
Armin Morbach vam bo predstavil, kako boste oblikovali banano – za popoln poslovni videz in samozavesten nastop.

Video predstavitev: Stilsko oblikovanje banane

Power pričeske