Dve nasmejani starejši ženski s trendovsko pričesko
Oblikovanje las | Pričeske nad 60

Čudovit stilski videz ne glede na starost: Najlepše pričeske za ženske nad 60

Kako trendovske so lahko pričeske pri ženskah v določeni starosti? Imate lahko dolge lase tudi, če ste starejši od petdeset? Za vas imamo odgovore – predstavljamo vam trendovske pričeske za ženske nad šestdeset.

Občudujemo ženske nad 60, saj so zaradi svojih izkušenj vedno samozavestne! Pri teh letih ne gre več za to, da bi sledili trendom in preveč eksperimentirali. Ni se jim treba dokazovati, saj vedo, kdo so in predvsem, kaj jim pristaja. Edino vodilo, ki mu morajo slediti ženske, ki so dopolnile šestdeset let, je samospoštovanje. S pravo mero samozavesti lahko nosite karkoli – in tudi katerokoli pričesko. Poiskali smo najlepše pričeske za ženske, ki so stare šestdeset in več, razkrili pa vam bomo tudi, kako jih lahko enostavno stilsko oblikujete.

Pričeske po 60. letu: Pričeska v stilu pixie

Pričeska v stilu pixie je popolna izbira za ženske z okroglo obliko obraza. Gre za stilski videz, ki deluje nadvse mladostno. Lasje ob straneh, na zadnje delu glave in na vratu so postriženi kratko, na zgornjem delu glave pa ostanejo nekoliko daljši. Na ta način je pričeska zelo prilagodljiva. Nasvet za stilsko oblikovanje: Po umivanju na lase nanesite nekaj pene za stilsko oblikovanje ter jih osušite s sušilnikom in z okroglo krtačo. Za dodatno razkošje na lasišče nanesite puder za večji volumen. Pričesko v stilu pixie lahko stilsko nadgradite tako, da lase na zgornjem delu oblikujete v grivo, ki jo utrdite z lakom za večjo obstojnost.

Pričeske po 60. letu: Paž

Starejša ženska s sivo blond barvo las

Linda Fargo (direktorica nakupovalnega središča Bergdorf Goodman) ve, kaj ji pristaja. Paž s sivo blond barvo las!

Lasje z leti postanejo nekoliko tanjši in svetlejši, ker telo proizvaja manj keratina. Z izbiro pravilne pričeske in ustreznega stila lahko ta problem rešimo povsem enostavno. Popolna izbira je na primer paž. Je izjemno vsestranski in na voljo v številnih različicah za vse stile. Lahko ga oblikujete s frufrujem ali brez, lasje pa lahko segajo do brade ali ramen. Pri tej pričeski so zelo pomembni lahkotni stopničasti prehodi, ki obrazu podelijo nežnejši videz, lasem pa večji volumen. S frufrujem lahko elegantno zakrijete gube na čelu.

Pričeske po 60. letu: Sivi lasje

Kakšna sreča: Sivi lasje so trenutno izjemno priljubljeni. Opazimo jih lahko tudi pri zvezdnicah na rdeči preprogi. Bodite ponosni na svoje sive lase in jih kombinirajte z moderno pričesko, ki bo pristajala vaši obliki obraza. Nasvet: Z izdelki za nego in stilsko oblikovanje s keratinom lahko okrepite lasno strukturo. Za dodatno iskrico bosta poskrbela lak za visok lesk in redna uporaba maske za večji sijaj.

Pričeske po 60. letu: Paževska pričeska

Šestdesetletna Azijka

Izjemno stilski videz od glave do pet! Čudovita nadgradnja: Asimetrično postrižena paževska pričeska

Kratko postrižena paževska pričeska je brezčasna in izjemno stilska, zanjo pa so značilne grafične in dosledno postrižene linije. Še posebno lepo pride do izraza s povsem ravnim frufrujem. Paž deluje vedno moderno in je zagotovo popolna izbira za ženske nad 60. letom starosti. Najlepše pride do izraza s klasično sivo, črno ali blond barvo. Če ste dovolj pogumni, lahko preizkusite tudi rdečo barvo, ki deluje nadvse ekstravagantno.

Pričeske po 60. letu: Dolgi lasje

Ženska v šestdesetih s skuštrano pričesko in sončnimi očali

Modna oblikovalka Diane von Fürstenberg svoje naravne kodre rada nosi spuščene in v stilu ombré

Da, lahko si omislite tudi dolge lase! Za ženske nad 60 velja samo eno pravilo: Delajte, kar želite in kar vas veseli! Nasvet: Osušite lase s sušilnikom! S peno za stilsko oblikovanje in z okroglo krtačo lahko hitro in enostavno ustvarite večji volumen. S pravilnim sušenjem lahko tudi sive lase nosite spuščene, saj bodo izžarevali poseben šarm, ki deluje zelo ženstveno. Trajno skodrani lasje, ki jih ustvari frizerski mojster, lahko naredijo pravi čudež. Na ta način bodo imeli dolgotrajen volumen, ki se ohrani dva do tri mesece.

Pričeske po 60. letu: Spletene pričeske

Če obožujete spletene pričeske, lahko stilski videz popestrite s podaljški ali spletenim trakom. Že spleteni venčki so na voljo v različnih oblikah in barvah, zato jih lahko povsem neopazno vključite v svojo pričesko. Ker so lasje v kasnejšem starostnem obdobju velikokrat suhi, jih lahko tudi enostavno spletemo. Puder za večji volumen ali suhi šampon bo poskrbel za večjo obstojnost.

Katere barve las so primerne za ženske nad 60?

Konservativnejši bi menili, da imajo lahko ženske od določene starosti samo sive, rjave, blond ali črne lase. Morda tudi naravni odtenek rdeče. Vendar vas nič ne ovira, da izberete intenzivno barvo po lastni želji in da ste na svojo izbiro ponosni. Dokaz za to so na primer ulične zvezdnice modnega bloga "Advanced Style", v katerem lahko najdete čudovite stilske ikone, ki vas bodo navdihnile. Tukaj lahko najdete elegantne pričeske z dolgimi in kratkimi lasmi, pa tudi različne barve las – od korenčkovo oranžne do intenzivno vijolične.