sleek-look-variants
Oblikovanje las | Gladki lasje

Nove različice pričeske v stilu sleek-look v letu 2015

Pričeske v stilu sleek-look, ki se odlikujejo po gladkih in zravnanih laseh z izrazitim leskom, bodo v letu 2015 ponovno v modi! Letos je v ospredju minimalističen stil in nobena druga pričeska tega modnega kriterija ne izpolnjuje v večji meri. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako lahko pričesko z gladkimi lasmi popestrite z novimi različicami. 

Moto minimalističnih trendov v letu 2015 se glasi ''Več je manj''. Nove trende je v preteklih letih ustoličil nov stil oblačenja in mode, ki narekuje izbiro preprostih trendovskih oblačil. Modna zadržanost izraža samozavest in uspeh. Stilski trend nas bo spremljal tudi v prihodnosti, česar se zelo veselimo! Takšen stil je namreč po meri sleherne ženske: zaradi ravnih in preprostih linij, prepoznavnih geometričnih oblik in zadržanih barv pridejo do izraza osebnostne lastnosti.

Pričeska v stilu sleek-look je kot ustvarjena za minimalistični trend. Zato da bo celotna podoba delovala posebno in bo imela individualni pečat, jo lahko dopolnite oziroma stilsko nadgradite. V tem primeru si lahko omislite različne modne dodatke ali pa ustvarite zanimive ornamente.

Sleek-Look z zavitimi kolutki

Nove različice pričeske v stilu sleek-look
© Getty Images

Sleek-look v kombinaciji s spletenimi kitkami na desni strani preče

Čudovito različico pričeske z gladkimi in povsem zravnanimi lasmi smo opazili tudi pri modnem oblikovalcu Christophu LeMairu. Na modni reviji nam je predstavil ultra gladko pričesko z zavitimi kolutki (glej sliko zgoraj). Pričeska s skorajda neopaznim ornamentom lepo poudari trendovska modna oblačila, pri čemer bela barva še bolj izstopa.

Sleek-look je prava paša za oči, bodisi z zavitimi kolutki ali s spletenimi kitkami, zanimiva je tudi različica v stilu navideznega side-cuta, pri kateri se zdi, da so lasje na eni strani postriženi povsem kratko.

Dosledno oblikovana stranska preča pričeski podeli posebno noto, spleteni ornamenti pa poskrbijo za določeno mero (stilske) razigranosti, ki vnaša razgibanost in drugačnost. Polovica pričeske predstavlja (stilski) odklon, ki se uravnoteži z ravnimi lasmi na nasprotni strani glave in z umirjenimi barvami oblačil.

V stilu sleek-look – od korenov do konic

Nove različice pričeske v stilu sleek-look
© Getty Images

Pričeska z gladkimi in povsem zravnanimi lasmi najlepše pride do izraza pri dolgih, spuščenih laseh, poleg tega omogoča številne izrazne možnosti. Zelo zanimiva je različica z nazaj počesanim frufrujem. To je elegantna in trendovska pričeska, ki zahteva zdravo in negovano lasišče ter visok lesk.

Slika levo: Zanimivo kreacijo z dolgimi lasmi in nazaj počesanim ter z gelom oblikovanim frufrujem smo lahko videli pri blagovni znamki David Jones. 

V nadaljevanju vam bomo podali nekaj dragocenih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri ustvarjanju:      

  • Dvakrat tedensko uporabite tretma za nego in lasem privoščite izdatno nego.
  • Pred uporabo likalnika za ravnanje las ali sušilnika lase obvezno zaščitite s sprejem za zaščito pred toplotno obdelavo.
  • Na konice nanesite nekaj kapljic olja. Tako bodo lasje delovali sveže, na otip bodo svilnato mehki.
  • Uporabite lak za visok lesk in vaši lasje bodo zasijali, kot bi bili obsijani s soncem!

Pričeska v stilu sleek-look s stilskimi navodili (videoposnetek)

Nove različice pričeske v stilu sleek-look
© Getty Images

Ko so lasje zglajeni in zravnani, lahko oblikujete različne pričeske. Najbolj preprost je zagotovo čop, ki bi ga najlažje opisali z besedami ''pojem preproste lepote". V kombinaciji z eksaktno oblikovano  sredinsko prečo in modnim obročkom bo naravnost osupljiv. Prepričani smo, da ima prav zato številne občudovalke, saj je navsezadnje zelo priljubljen.

Slika levo: Blagovna znamka Haze nam je predstavila čop z gladko počesanimi lasmi, ki navdušuje z visokim leskom, dopolni pa ga kovinski obroček.

Naš strokovnjak za lase Armin Morbach vam bo v videoposnetku zaupal, kako lahko povsem enostavno ustvarite pričesko v stilu sleek-look.

Video: Kako ustvariti pričesko v stilu sleek-look