Moška pričeska z gladko počesanimi lasmi
Oblikovanje las | Gladki lasje

Moška pričeska s povsem zravnanimi in zglajenimi lasmi – urejena in stilska

Svoje dni sta se Cary Grant in Sean Connery zavedala, da s to pričesko lahko povečata srčni utrip pri nežnejšem spolu. Zvezdniki, kot sta Jon Hamm (Mad Men) in David Beckham, poleg njiju pa številni trendovski blogerji v sodobnem času praznujejo njeno vrnitev. Sleek look s povsem gladkimi lasmi je tako ponovno v modi. Najboljše od vsega: Popolno sožitje med moškim videzom in klasično eleganco se lahko pri novi različici doseže še bolj enostavno.

Sodobna pričeska v stilu sleek look je primerna za običajni vsakdan, četudi je značilna za džentelmene oziroma urejene gospode. Pričeska tako ni več namenjena zrelim moškim, temveč lepo pristaja tudi mlajšim generacijam. Kaj je značilno za moderno trendovsko pričesko: Gladko počesani lasje niso več videti ''zacementirani'', kot je to bilo značilno v preteklosti, temveč so veliko bolj naravni in lahkotni. Če želite ustvariti tak stil, morajo imeti zgornji lasje določeno dolžino, najbolj idealno je od šest do osem centimetrov.

Kako ustvariti pričesko v stilu sleek look

Gladko počesani lasje pri moških

Moderna različica pričeske sleek look ni zlepljena na lasišče, temveč je videti veliko bolj naravna.

Zato da boste ustvarili moderno različico gladko počesane pričeske v stilu sleek look, je pri stilskem oblikovanju pomembno naslednje: Izdelkov ne nanašajte na mokre lase, temveč na osušene. Tako finiš ne bo preveč sijoč, lasje pa ne bodo preveč negibni. Lase v prvem koraku počešite nazaj. Nato nanje nanesite kremo z lahkotno teksturo ali pa uporabite gel in z njim zgladite zgornje lase v smeri proti zadnjemu delu glave. Če želite zelo dosledno oblikovano pričesko, uporabite glavnik, v nasprotnem primeru lahko gel porazdelite tudi z rokami.
Nasvet: Sleek look si lahko privoščijo tudi moški z rahlo valovito strukturo, za kar je potrebnih le nekaj korakov. Pred stilskim oblikovanjem uporabite likalnik za ravnanje las (pred tem nikakor ne pozabite na sprej za toplotno zaščito), za popoln finiš pa poskrbite z gelom, voskom ali kremo.

Moška pričeska v stilu sleek look

Moderna različica pričeske sleek look ni primerna samo za pisarno, temveč tudi za običajen dan.

Predstavljamo vam tri lastnosti, ki so značilne za pričesko v stilu sleek look

  • Trendovska pričeska lepo pristaja moškim z izrazitimi in poudarjenimi obraznimi potezami, saj te čudovito pridejo do izraza.
  • Sleek look v kombinaciji s smokingom je pojem visoke elegance. Pričeska pa lepo pride do izraza tudi pri stilskem prelomu, ki ga predstavlja kombinacija kavbojk in usnjene jakne, saj je takšen stil primeren za običajen vsakdan. 
  • Tridnevna brada ali polna brada? Ne, hvala. Sleek look najlepše pride do izraza brez brade.