hair-light-blonde-bob
Oblikovanje las | Gladki lasje

V središču pozornosti: Paž z blond barvo

Marilyn Monroe je paž spremenila v vznemirljiv ikonski stil, v sodobnem času to pričesko nosijo stilske ikone. Paž z blond barvo je tudi v letu 2016 nadvse priljubljen. Opazimo ga pri zvezdnicah, blogerkah kot tudi modnih navdušenkah, ki narekujejo modne trende. Pri tem ni izgubil svojega učinka presenečenja. Še vedno vzbuja pozornost, je moderen, mladosten in zato vsekakor vreden posnemanja. 

Veliko kratkih pričesk ima sloves, da so dolgočasne. Temu vsekakor ugovarjamo! Pri Marilyn Monroe zagotovo ne bi pomislili na dolgčas. Prav nasprotno, v prvi vrsti na ognjeno strastnost. In še veliko, veliko več. 

Paž z blond barvo navdušuje v vseh različicah – s čutnimi kodri, z dosledno zglajenimi lasmi ali razigranimi resicami. Prav zato je kratka pričeska še vedno tako zelo priljubljena. Takšno pričesko imajo tudi Katherine Heigl, Amy McAdams, Paris Hilton, Michelle Williams in še bi lahko naštevali – v Hollywoodu kot tudi drugje je paž, ki velja za zaščitni znak Marilyn Monroe, zelo priljubljen. Bodisi z divjimi valovitimi kodri, glamuroznimi retrokodri ali z vznemirljivimi stopničkami. Paž? Plavolaske se mu zagotovo ne morejo upreti. 

Od blond v sladkem odtenku medu, žlahtne vanilje do hladne platinaste – sodobna interpretacija blesti v najrazličnejših blond odtenkih in poleg tega omogoča pestro raznolikost, ki se odraža tako pri barvah kot tudi pri stilskem oblikovanju. Pričeska je tako priljubljena prav zaradi svoje fleksibilne oblikovanosti. Paž v kombinaciji z blond barvo ostaja brezčasno moderen.  

In kako je videti nova generacija paževskih pričesk z blond barvo las? V nadaljevanju vam bomo predstavili najljubše kombinacije:

Paž z blond barvo v stilu sleek-look

Paž z blond barvo v stilu sleek-look
© Getty Images

Gladke in ravne linije s sredinsko prečo – takšen je paž s svetlo blond barvo las (blagovna znamka Holly Fulton)

Jasne linije: Kratka pričeska z dosledno postriženimi konicami, enakomerno dolžino in eksaktno sredinsko prečo deluje zelo elegantno in sofisticirano. Najlepše pride do izraza različica s topo postriženimi konicami (blunt-cut). Optično navdušuje s preprostimi linijami, zelo preprosto je tudi stilsko oblikovanje. Lase osušite, nato jih oblikujte z likalnikom za ravnanje las. Pred tem ne pozabite na sprej za zaščito pred vročino. Naš nasvet: Uporabite serum za neukročene in trmaste lase. Vaši lasje bodo svilnato mehki in voljni, poleg tega boste preprečili pojav naelektrenih, ''letečih'' las, ki lahko pokvarijo urejeno kompozicijo, značilno za ta stil. 

Paž z blond barvo in stopničkami

Paž z blond barvo in stopničkami
© Getty Images

Nova pričeska: Paž z blond barvo, frufrujem in resicami (blagovna znamka Sacai)

Naslednja stopnja: Izrazito stopničasto postriženi lasje, razkošen frufru in razigrane konice pridejo pri pažu z blond barvo las še posebno lepo do izraza. Lahkotna pričeska se tako predstavi v povsem drugačni luči – supermoderna, posebna in nekonvencionalna. Ta različica odlično pristaja mnogim trendovskim modnim stilom, vse od športne elegance, nove romantike do futurističnega stila. Še o stilskem oblikovanju: Ne samo trendovsko, temveč tudi nadvse hitro. Lase preprosto osušite, nato pa z voskom poudarite posamezne pramene. In vaša skuštrana pričeska je ustvarjena, kot bi trenil.