mens-hairstyles-with-hair-gel
Oblikovanje las | Gel za lase

Moderne gel pričeske za moške

Klasične ali povsem navadne pričeske v stilu 'casual' so čudovita stilska možnost ne glede na letni čas, še posebej lepo pa pridejo do izraza v poletnih mesecih. V nadaljevanju vam bomo predstavili zvezdnike in manekene znanih modnih hiš, ki dokazujejo, da so mokre pričeske nekaj posebnega. Zaupali vam bomo tudi nekaj dragocenih nasvetov o pravilni uporabi gela za lase. 

Ali tudi vi obožujete pričeske, ki ne zahtevajo posebnega truda in časa in jih lahko ustvarite povsem enostavno? Potem vam bo v veliko pomoč gel, ki vam bo v samo nekaj sekundah pričaral povsem drugačno pričesko, s katero boste v središču pozornosti. Gel je primeren za kratke kot tudi za nekoliko daljše lase. 

Gel pričeske – od preprostega videza v stilu 'casual' do visoke elegance

Männerfrisuren mit Haargel
© Getty Images

Igralec Colin Farrell (levo) in Rupert Friend (desno) prisegata na gel pričesko. Popolno podobo zaokroži elegantna moška obleka

Gel za lase ustvari moker videz pričeske (ang. wet-look), čeprav lasje dejansko niso mokri. Prav zato je gel popolna izbira za vroče poletje. Prinaša prijetno svežino in obenem ustvari visok lesk ter tako poskrbi za zapeljiv videz. Primeren pa ni samo za poletne dni, temveč za vse letne čase. 

V enaki meri pristaja elegantnim kot tudi povsem preprostim oblačilom, pri čemer izbira oblačil narekuje videz pričeske. Colin Farrell in Rupert Friend (slika levo) sta se odločila za različico z dodatnim volumnom na lasišču. Colin je pričesko oblikoval s prsti, medtem ko je Rupert za oblikovanje las na sprednjem delu lasišča uporabil glavnik in tako pridobil na višini in ustvaril urejeno strukturo. Obe pričeski v kombinaciji z elegantno moško obleko in klasično belo srajco poosebljata zanimiv stilski odklon.

Männerfrisuren mit Haargel
© Getty Images

Tudi znane blagovne znamke na modnih revijah vedno znova predstavijo zanimive gel pričeske v stilu wet-look

Gel je med drugim odlična rešitev za kratke lase, saj poskrbi za popolno obstojnost, z njim si lahko pričaramo tudi videz povsem gladko počesanih las z visokim leskom, kar še posebno lepo pride do izraza pri kratkih pričeskah z nekoliko daljšimi zgornjimi lasmi pa tudi pri srednje dolgih. Dosledno oblikovana preča prav tako odlično pristaja elegantni pričeski v stilu sleek-look, pri kateri so lasje gladko počesani nazaj. Seveda lahko ostanete zvesti svojemu stilu in si omislite pričesko v stilu wet-look brez preče (glej sliko zgoraj). Odločitev je vaša!

Gavin Rossdale, pevec skupine Bush in soprog Gwen Stefani (slika zgoraj), se je odločil za zanimivo pričesko, ki jo je oblikoval z gelom. Ima srednje dolge lase, ki jih pogosto oblikuje v napol visoko speto pričesko, pri čemer so z gelom oblikovani samo zgornji lasje, včasih pa si omisli tudi gladko počesano figo. 

Moške pričeske: Pravilna uporaba gela

Männerfrisuren mit Haargel
© Getty Images

Pri uporabi gela je zelo pomembno, da se dosledno upoštevajo osnovna pravila. Če želite lase osušiti na soncu, morate majhno količino gela nanesti na še vlažne lase, če jih želite po umivanju osušiti s sušilnikom, morate gel nanesti na suhe lase. Pri nanašanju vedno upoštevajte pravilo, manj je več. Uporabite majhno količino gela in ga med prsti najprej narahlo podrgnite, nato ga nežno nanesite. Po potrebi lahko še vedno dodate kapljico ali dve. Nikar ne pretiravajte, saj bi to pomenilo, da morate ''začeti od začetka'' in lase umiti ter sprati ostanke.  

Posebni nasveti za stilsko oblikovanje moških pričesk z gelom

Če želite ustvariti pričesko v stilu sleek-look, si lahko pomagate z navadnimi sponkami, ki bodo poskrbele za to, da ''bo vse na svojem mestu''. Pri tem uporabite majhen košček blaga in ga namestite med sponko in lasmi, s čimer boste preprečili, da bi bile na laseh vidne sledi sponk.

Pri gelu (enako velja tudi za lak za lase) obstajajo različne stopnje obstojnosti. Izbirate lahko med takšnim z nizko stopnjo obstojnosti, ki je primeren za bolj fleksibilne pričeske, in takšnimi z večjo obstojnostjo, ki zagotavljajo ekstremne rezultate. 


Zaključek:
Pred uporabo gela se morate odločiti, ali želite imeti pričesko z volumnom ali morda takšno v stilu sleek-look. Ali naj bo torej pričeska fleksibilna ali nekoliko bolj ''zabetonirana'' … Šele nato se boste lahko odločili za pravilno izbiro gela in ustvarili pričesko po svoji izbiri. 

Odkrijte: Gel za lase