Brigitte Bardot z daljšim frufrujem
Oblikovanje las | Frufru

Daljši frufru: Trendovski frufru, ki je trenutno zelo priljubljen pri modnih navdušenkah

Pričeska je zaslovela zaradi modnih ikon, kot je Brigitte Bardot. Predstavljamo vam daljši frufru s sredinsko prečo. Trendovski stil, ki smo ga poimenovali "frufru zavesa", se je vrnil in je trenutno zelo priljubljen pri modnih navdušenkah. Odgrnite zavese pred najbolj vročim frufrujem sezone!

Alexa Chung z dolgim frufrujem

Kraljica stila in trenda: Manekenka Alexa Chung z daljšim frufrujem

Za zelo dolg frufru lahko rečemo, da je naključna posledica rasti sprednjih las. Toda nadenite mu ime "frufru zavesa" – in že imate najbolj vroč trend sezone! Modne navdušenke ga obožujejo, opazimo pa ga lahko na vseh socialnih omrežjih. Vendar ta stil vsekakor ni nov. Modna ikona Brigitte Bardot je imela takšen frufru že v šestdesetih. V sodobnem času imamo za to pričesko, ki lepo poudari obraz, tudi posebno ime.

 

Če želite doseči tak videz ni nujno, da obiščete frizerski salon. Zelo preprosto: Takšen frufru si lahko omislijo vse ženske, ki si trenutno puščajo rasti sprednje lase. Morda mu boste, namesto da se od njega poslovite, dali še eno priložnost in ga spremenili v ''frufru zaveso''! Malokatera druga pričeska poudari obrazne poteze tako učinkovito in neprisiljeno.

Tako je videti daljši frufru

Ženske z dolgim frufrujem

Daljši frufru se odlično poda tudi k skodranim lasem

Kot pove že samo ime, ta frufru ne pada čez čelo. Namesto tega se loči oziroma razgrne na sredini (kot zavesa), tako da lasje padajo na levo in na desno stran obraza. Lepo pride do izraza, če resice segajo čez oči in če se lasje ob straneh zlijejo s preostalo dolžino. Tako boste ustvarili povsem lahkoten in mladosten videz. Daljši frufru je še posebno primeren za ženske z bujnimi in gostimi lasmi. Čim gostejši so, tem bolje.

Kako oblikovati dolgi frufru

Ženske z dolgim frufrujem in očali

Preostale lase lahko nosite spuščene ali pa jih oblikujete v visoko speto figo, kot je prikazano na sliki

Lase umijte, nanje nanesite sprej za zaščito pred vročino, ustvarite sredinsko prečo in jih osušite. Ko so lasje suhi, jih nekoliko razrahljajte in oblikujte. Ustvarite sredinsko prečo in frufru oblikujte tako, da lasje padajo na levo in desno stran. Glavnika ali krtače ne boste potrebovali – dovolj bodo prsti. Nanesite malo gela ali voska, da vse ostane na svojem mestu. Ne pretiravajte z izdelki za stilsko oblikovanje: Dolgi frufru pride najlepše do izraza, če pada povsem lahkotno in naključno ter lepo uokviri obraz.