Oblikovanje las | Frufru

Daljši poni se je ponovno vrnil

Blogerji v zadnjem času nosijo daljši poni. Gre za zanimiv stilski videz, ki vam povrhu vsega prihrani čas in denar, saj lahko obisk frizerja preprosto odložite.

Poni je zelo priljubljen tudi med blogerkami. Klasični poni po navadi sega do obrvi, medtem ko je moderni poni, ki so si ga omislile sodobne blogerke, nekoliko daljši in bolj razigran. Prednosti so več kot očitne. Klasični poni je bolj raven, nekoliko daljši in precej razposajen. Resice so lahko počesane na stran ali pa so rahlo valovite. Okrogla krtača, ki je veljala kot nepogrešljiv pripomoček, pri tej različici ponija ni več zapovedana. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč! Prihranili pa boste tudi čas in denar. Navsezadnje vam daljšega ponija ni treba krajšati tako pogosto kot klasičnega, ki ga je treba ostriči najmanj na vsake tri do štiri tedne.

Daljši poni – trend na blogih

Ameriška blogerka Ashley Ording iz bloga Fancy Fine je velika oboževalka daljšega ponija. Ashley ve, kako lahko popestri vsakdan svojih bralcev s prečudovitimi modnimi dodatki iz sredine dvajsetega stoletja. K njenim stilskim vzornicam spadajo tudi nekatere znane igralke iz tega obdobja, kot so Brigitte Bardot, Jane Birkin in Marianne Faithfull. Ashley Ording, ki dela tudi kot manekenka, je s svojim blogom navdušila številne oboževalke. Tako je pred kratkim na portalu Etsy odprla majhno online trgovinico za vintage modo, kjer prodaja del svoje zanimive kolekcije različnih modnih dodatkov.

Blogtrend Longpony
© Laura Gommans / The World Looks Red, Kathleen Murillo / Inspirafashion

Blogerka Laura ima daljši poni, ki sega globoko na obraz in se nekoliko dotika oči. Odločila se je za klasični poni, ki deluje trendovsko in zelo moderno. Vsestranska Kathleen nosi spuščene lase z daljšimi resicami, ki segajo preko obrvi. Njen stil se odlično ujema

Blogerka Kathleen Murillo, študentka iz Kalifornije in modna izvedenka iz bloga Inspirafashion, prav tako obožuje daljši poni. "Moj stil je po eni strani sladek in ženstven, vendar pa tudi nekoliko poseben in nekonvencionalen," pojasnjuje dvajsetletna modna strokovnjakinja. Kathleen črpa svojo inspiracijo pri dekletih, ki jih vsakodnevno srečuje na ulicah, pa tudi pri igralki Mary Kate Olsen. Modni nasvet Kathleen za ženske, ki imajo daljši poni, se glasi: ''Nosite klobuk!'' Daljši poni odlično kombinira z velikimi mehkimi klobuki v stilu sedemdesetih pa tudi s klasičnimi klobuki iz mehke klobučevine. Romantičen klobuk tako zanimivo dopolni pričesko z daljšim ponijem, ki nežno pada na obraz, in daljšimi lasmi, ki nežno padajo na ramena.

Dolg poni je romantičen in razigran

Tudi nizozemska fotografinja in modna izvedenka Laura Gomman iz bloga The World Looks Red ima čudovit dolgi poni. To ne preseneča, saj takšen poni v kombinaciji z modnimi oblačili v stilu petdesetih let prejšnjega stoletja predstavlja nežen kontrast in obrazu podeli mehke linije. Dvaindvajsetletna mladenka ima čudovit občutek za modo, zato je vselej urejena do potankosti. Njena stilska podoba je popolna. To je hobi, ki je v Amsterdamu zelo opazen, o čemer priča tudi veliko število stilsko urejenih mladenk. Laura je zelo samozavestna in rada eksperimentira: včasih si omisli ljubko obleko v stilu Millefleurs, drugič obleče ravno krojen plašč v beli barvi s krznom ali pa ljubko obleko v pikčastem stilu polka-dot. Toda ne glede na to, za kakšen stil se odloči, njen daljši poni je pri tem nepogrešljiv.

Spletne povezave

Ashley in njen blog >> ashleyording.com

Laura in njen blog >> thewordlooksred.com

Kathleen in njen blog >> inspirafashion.blogspot.com

Ashley in njena vintage trgovina >> etsy.com