hairstyles-with-hair-clips
Oblikovanje las | Frufru

Pričeske s sponkami

Ali se tudi vi včasih spoprijemate s problemom neubogljivih pramenčkov, ki nikakor nočejo ostati v čopu in na svojem mestu? Ta občutek zagotovo poznate, saj so lasje velikokrat neukrotljivi. To se pogosto zgodi tudi pri visokospetih pričeskah. Mi poznamo čudežno rešitev, ki bo takšne stilske tegobe in drobne nevšečnosti rešila v trenutku. V mislih imamo majhne sponke za lase, ki bodo poskrbele za čudovito obstojnost in obenem ustvarile zapeljiv modni videz.

Običajno so sponke za lase nekoliko bolj v ozadju. Resda se uporabljajo zelo pogosto, sploh pri visokospetih pričeskah, pa tudi pri pričeski v stilu navideznega boba, vendar ponavadi tako, da niso vidne. Vsekakor vam svetujemo, da imate v svoji čudežni skrinjici najrazličnejših pripomočkov tudi sponke za lase, saj so odlična (stilska) pomoč, ki vas ne bo nikoli razočarala. Z njimi boste povsem zlahka ustvarili najrazličnejše kreacije, celo takrat, ko vam nobena druga pričeska na bo uspela. Tako lahko drobne sponke rešijo vaš dan in vam pomagajo ustvariti najrazličnejše stilske pričeske, vi pa se boste podali novim dogodivščinam naproti nasmejani, samozavestni in stilsko urejeni.

Nasveti za stilsko oblikovanje pričesk s sponkami

Frisuren mit Haarklammern
© Getty Images

Sponke se lahko uporabijo tudi za značilne kodre v stilu vodne trajne. Lase v ta namen umijte s šamponom, nato pa nanesite peno za stilsko oblikovanje in jih počešite čim bolj gladko. Oblikujte značilne valovite kodre, tako da posamezne pramene nekoliko potisnete skupaj in ustvarite rahlo privzdignjene ''valove''. Razdalja med posameznimi valovi mora biti približno pet centimetrov. Na takšen način lahko ustvarite poljubno veliko kodrov, ki jih utrdite s sponkami in pustite, da se osušijo. Najbolje bo, da uporabite nekoliko širše kovinske zaponke.

Slika levo: Amy Adams s čudovito pričesko v stilu vodne trajne. Pričesko krasita dve zlati sponki, ki poskrbita za obstojnost in visok umetniški vtis.

Frisuren mit Haarklammern
© Getty Images

Lana Del Rey in Emma Stone obožujeta sponke za lase

Sponke za lase so ''zelo skromne'', čeprav so nam v veliko pomoč, saj jih največkrat niti ne postavimo na vidno mesto. Nasprotno, velikokrat jih zavestno skrijemo. Zelo primerne so za pričesko v stilu sleek-look, sploh če želite frufru počesati z obraza in ga pritrditi ob strani. Uporabite lahko tudi sponke, ki se bodo skladale z barvo vaših las, kot lahko vidimo pri Lani Del Rey. Emma Stone (na sliki) pa nas je navdušila z umetniškim prepletom sponk, ki tvorijo zelo lepo silhueto.

Če povzamemo: Ko bodo vaši lasje neposlušni ali neubogljivi, preprosto uporabite sponke in jih oblikujte po želji. Tako boste problem rešili v trenutku.