geo-cut
Oblikovanje las | Frufru

Brezčasna trendovska pričeska v stilu geo cut

Pričeska v stilu geo cut se odlikuje po dosledno oblikovalnih linijah in ostrih robovih ter jo lahko povsem preprosto ustvarite tudi sami. V nadaljevanju vam bomo prikazali številne različice pričeske, ki smo jih opazili na modnih revijah in vam podali zanimive nasvete za stilsko oblikovanje.

Pri pričeski v stilu geo cut pomislimo na geometrične oblike, kot so trikotnik, kvadrat, krog ali romb. To je pričeska, ki je zelo natančno oblikovana, z izrazitimi linijami in poudarjenimi robovi.

Pričeske, ki spadajo v kategorijo geo cut so na primer bob, gobica, ravno postrižen poni in pričeska v stilu navideznega boba. Prvi pogoj je, da je pričeska postrižena povsem dosledno, s strogimi linijami in gladko strukturo las. Razigranih pričesk, živahnih kodrov in stopničastih pričesk tukaj zagotovo ne bomo našli, prav tako tudi ne razposajenih resic v poniju in romantičnih kodrov. Dosledno oblikovan geo cut predstavlja diametralno nasprotje pričeski v stilu undone, ki jo odlikujeta stilska neurejenost in razposajen videz igrivosti. Takšni pričeski se optično bolj ne bi mogli razlikovati. Vse, kar je tipično za eno pričesko, je popolnoma izključeno pri drugi. Edina stvar, ki je obema pričeskama skupna, je moderen trendovski videz.

Geo cut: Barva las

Pričeski v stilu geo cut najbolje pristaja, če imajo lasje enotno barvo. Zelo lepo takšni pričeski pristajajo izrazite barvne nianse rumene, rožnate ali modre. Geo cut bo zelo lepo prišel do izraza tudi pri črni, rjavi in blond barvi las. Za vse tiste, ki jim preveč izrazite barve niso všeč, po drugi strani pa ne bi želeli imeti povprečnih barv, je na voljo široka paleta nians rdeče, ki obsegajo vse od bakrene do vijolične.

Geo cut: Stilsko oblikovanje

Stilsko oblikovanje pri tej pričeski je najbolj preprosto, če so lasje povsem ravni. V nasprotnem primeru si lahko pomagate z likalnikom za lase ali uporabite set za ravnanje las s sušilnikom, ki vam bo prav tako pričaral čudovite zglajene lase.

Geo cut ima lahko visok sijaj ali pa je povsem mat. Če imate črne lase, vam bo visok sijaj odlično pristajal, saj se bo svetloba na temnejših laseh lepo odbijala.
Za geometrično pričesko lahko uporabite vosek za lase, ki bo čudovito ukrotil naelektrene lase ali pa lak za lase, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost.

V galeriji vam bomo predstavili različne geometrične pričeske, ki smo jih opazili na modnih revijah.

Geometrične pričeske na modnih revijah