emo-hairstyles
Oblikovanje las | Frufru

Asimetrično in ekscentrično – pričeske emo 2011

Pričeske emo so sceno oblikovanja pričesk osvojile v velikem stilu. Pričeska emo je tako postala nepogrešljiv stil, ki uživa veliko priljubljenost. To nas ne preseneča. Ekscentrične pričeske omogočajo pestro raznolikost in vas postavijo v središče pozornosti. Zaupali vam bomo, kakšni so najnovejši trendi za pričesko v stilu emo, in vam pomagali najti vašo čisto osebno noto. Ne pozabite, da je pričeska v stilu emo primerna tako za moške kot tudi za ženske.

Pričeske emo 2011 so rokovske, moderne in hkrati razigrane. Dolgo je bila pričeska v stilu emo (izraz označuje globoka čustva, kot so jeza, žalost, obup in ljubezen) v domeni glasbene subkulture hard-cora in punka in s tem nekoliko v undeground sceni. Toda potem so takšno pričesko izbrali zvezdniki, kot na primer Adam Lambert, in pričeska v stilu emo je nenadoma postala stalnica v naših življenjih. V sodobnem času emo ni več samo izraz za pričesko, temveč se je uveljavil tudi na področju mode, kjer vključuje elemente iz gotike ter pop in punk scene.

Skrivnost pričesk emo je v protislovju. Stil združuje mrtvaško glavo in veselo Hello Kitty, če se lahko izrazimo nekoliko umetniško. Emo ima veliko privržencev predvsem pri ženskem spolu, ki obožuje kontrast jasnih osnovnih barv, kot sta črna in svetlo blond s pisanimi prameni in vzorci, ter zanimivo kombinacijo temačnih in vedrih elementov, ki so tipični za mlada dekleta. Moški največkrat izberejo eno barvo las, pri čemer v prvi vrsti prevladuje črna.

Tako delujejo pričeske emo 2011

Ne glede na to, ali je pričeska moška ali ženska, dolga ali kratka – preča pri pričeski emo je vedno asimetrična. Najpomembnejši element je poševni poni, ki poteka prečno preko čela in oči. Pričesko odlikujejo asimetrične resice in stopničasto porezani lasje. Pri moških priporočamo daljši poni, medtem ko se lasje v zadnjem delu zaključijo na zatilju. Glede na osebno noto se lahko resice naredijo tudi na zgornjem delu lasišča in se stilsko oblikujejo z gelom.  

Kodri pri tem stilu niso zaželeni. Likalnik za ravnanje las pa je zagotovo najbolj priljubljen pripomoček za velik nastop. Za pričesko v stilu emo boste poleg tega potrebovali še sredstvo za zaščito las pred vročino, sušilec za lase, peno za utrjevanje las, gel in lak za lase.

Galerija: Pričeska v stilu emo zanjo in zanj

Spletne povezave

Stil pričeske emo za mladostnike >> myemohairstyles.com