Najlepše pričeske s frufrujem
Oblikovanje las | Frufru

Najlepše pričeske s frufrujem

Krajši, daljši, resasto ali povsem ravno postrižen – frufru je vedno v modi, včasih zgolj spremeni svojo obliko. V nadaljevanju vam bomo razkrili, katere pričeske s frufrujem so trenutno priljubljene in bodo najlepše pristajale vaši obliki obraza.

Frufru je ena izmed najbolj priljubljenih pričesk na modnih brveh, rdečih preprogah in glamuroznih zabavah. Primeren je za običajen vsakdan, poleg tega je izjemno vsestranski, saj lahko dolžino frufruja poljubno izberemo in tako zakrijemo visoko čelo, poudarimo obrazne konture ali pa spretno skrijemo gubice. Z resicami lahko v trenutku popestrimo pričesko. Stilsko deluje tudi krajši frufru. Kratek, lahkoten frufru lahko z ustreznim pristopom enostavno spremenimo v daljšega. Omislite si ga lahko tudi pri kodrastih laseh. V nadaljevanju vam predstavljamo naš izbor najlepših pričesk s frufrujem.

Prva pričeska s frufrujem: Mikrofrufru

Ženska s spletenim čopom

Trendovski mikrofrufru v kombinaciji s spletenim čopom

Izjemno kratek in povsem ravno postrižen mikrofrufru je trenutno izjemno priljubljen. Za to pričesko boste potrebovali nekaj poguma, a boste na koncu nagrajeni z elegantnim in edinstvenim videzom. Ta frufru je popolna izbira za okroglo obliko obraza, saj bo obraz videti optično nekoliko ožji. Pričeska je kot ustvarjena za gladke in zravnane lase, najlepše pa pride do izraza z običajnim ali dolgim pažem.

Druga pričeska s frufrujem: Poševno postrižen frufru

Frufru z razkošnim volumnom, ki je postrižen na eno stran in zapeljivo zakriva eno oko, je popolna izbira za okroglo obliko obraza, saj optično podaljša obraz, zaradi česar pridejo ličnice še posebno lepo do izraza. Fini lasje bodo videti polnejši, če se frufru začne nekoliko bolj zadaj. Na ta način bo imel dodatno težo in večji volumen, lasje pa bodo lepo padali.

Tretja pričeska s frufrujem: Resasti frufru

Ta stilski videz še posebno lepo pristaja srčasti obliki obraza, saj ga optično nekoliko zoži. Frufru mora segati do obrvi. Tudi tanki lasje bodo pri resastem frufruju prišli na svoj račun, saj bo pričeska zaradi stopničastih prehodov imela večji volumen. Resast frufru, ki je postrižen na eno stran, je popolna izbira za oglato obliko obraza, saj bo omilil obrazne konture. Če imate kodre, izberite stopničasto postriženo pričesko s frufrujem, pri kateri so lasje postopoma postriženi, tako da lepo padajo na ramena. Resast frufru mora segati približno do obrvi.

Četrta pričeska s frufrujem: Zaokrožen frufru

Ženska z zaokroženim frufrujem

Zaokrožen frufru je popolna izbira za podolgovato obliko obraza

Pri tej pričeski je frufru postrižen nad obrvmi in ima rahlo zaokroženo obliko. V lase najprej vtrite majhno količino pene in jih osušite s sušilnikom in z okroglo krtačo. Pričeska najlepše pristaja podolgovati obliki obraza, saj zaokrožen frufru na višini ušes optično skrajša obraz. Tudi visoko čelo lahko na ta način lepo zakrijete.

Peta pričeska s frufrujem: Daljši frufru

Ženska z daljšim frufrujem

Daljši frufru je popolna izbira za goste lase

Ta izjemno dolg frufru lahko sega tudi čez obrvi in se enostavno osuši s sušilnikom in z okroglo krtačo. Primeren je za goste lase, saj jim bo frufru odvzel nekaj teže. Za popestritev stilskega videza lahko frufru z zaponkami pritrdite na eno stran, ga spletete v kitko ali pa ga zakrijete s trakom.

Šesta pričeska s frufrujem: Frufru s sredinsko prečo

Frufru s sredinsko prečo, ki ga imenujemo tudi "frufru zavesa", je izjemno priljubljen. Najlepše pride do izraza, če sega do obrvi in če ga kombiniramo s sredinsko prečo, kot bi razgrnili zavese – od tod tudi njegovo ime. Najbolj znani zvezdnici s to pričesko: Nekoč Brigitte Bardot, danes Alexa Chung. Frufru s sredinsko prečo je popolna izbira za gostejše lase. Poleg tega je to popolna pričeska za vse, ki ste se naveličali frufruja in si puščate daljše lase.

Nega pričeske s frufrujem

  • Če trpite zaradi nečiste kože na čelu: Frufru osušite s sušilnikom in z veliko okroglo krtačo, da se lasje čim manj dotikajo kože. Tudi lak za večjo obstojnost lahko pomaga pri tem, saj lase obda z zaščitnim plaščem, ti pa posledično absorbirajo manj maščobe.
  • Nimate dovolj časa, da bi si umili lase? Frufru lahko osvežite s suhim šamponom – preprosto ga nanesite na lase in nato temeljito odstranite s krtačo.
  • Praktičen nasvet: Blazinice za nanos pudra (ki jih dobite v drogeriji) bodo vpile odvečno maščobo s čela in na ta način pomagale, da se frufru čim manj zmasti.
  • Pomembno: Čim manj se dotikajte pričeske!

Stilsko oblikovanje frufruja

  • Če želite pričeski podeliti večji volumen in polnejši videz, majhno količino pene nanesite na vlažne lase in frufru osušite s sušilnikom in z okroglo krtačo. Za večji volumen in osvežitev pričeske na lasišče nanesite suhi šampon ali puder za večji volumen.
  • Za skuštran videz lase osušite na zraku in nato na lasišče nanesite puder za večji volumen ali suhi šampon. To je čudovit način za stilsko oblikovanje resastega frufruja.
  • Če imate najraje zglajen frufru, lase osušite s sušilnikom in z leseno krtačo in/ali za stilsko oblikovanje uporabite likalnik za ravnanje las. Nasvet: Pred sušenjem vselej uporabite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki!