letting-bangs-grow
Oblikovanje las | Frufru

Frufru v različnih dolžinah

Ali se vam zdi prehodni čas od frufruja do daljših las (pre)dolg in vas zato celo nekoliko jezi? Zagotavljamo vam, da ni potrebe, da bi vas to vznemirjalo. Frufru v različnih dolžinah omogoča neskončno veliko možnosti za stilsko oblikovanje. Lahko ga oblikujete v rokerskem stilu ali si pričarate nežne in zapeljive silhuete. Potrebujete zgolj nekaj majhnih trikov in ročnih spretnosti. Heidi Klum vam bo pokazala postopek! 

Pogosto se nam zdi, da naši lasje ne rastejo dovolj hitro. Toda, pri frufruju je zgodba povsem drugačna. Komaj smo skrajšali dolžino, že nas dražijo prvi drobni laski po očeh. Striženje konic je enostavno, vendar se ga občasno naveličate? V tem primeru se lahko odločite, da sprednjih las ne boste postrigli, tako da bo vaš frufru sčasoma nekoliko daljši. Vas je tega strah? Naj vas ne skrbi, prehodni čas oziroma različne dolžine lahko izkoristite tako, da iz njih naredite največ, kar se da, kot lahko vidimo pri Heidi Klum. Pri uspešni stilski ikoni smo lahko videli nekaj zanimivih trikov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju. Začudeni boste nad številnimi možnostmi, ki jih imate na voljo.

Frufru – od kratkega do nekoliko daljšega (modni dodatki)

Pony wachsen lassen
© Getty Images

Heidi Klum je lase na sprednjem delu lasišča spela s sponko. Praktično in obenem zelo modno!

1. faza

Če dolžina frufruja sega preko trepalnic, je zagotovo čas, da ga nekoliko pristrižete in nežno ukrotite. V tem primeru lahko uporabite sponke za lase, denimo v obliki perja ali rožice – motiv poiščete v skladu s svojimi željami in različnimi priložnostmi. Če želite frufru usmeriti z obraza, vam priporočamo, da izberete tanke sponke, ki so na voljo v različnih izvedbah. Lahko izberete takšne, ki se povsem skladajo z barvo vaših las, tako bodo skoraj povsem nevidne. V poletni sezoni 2015 so zelo moderni tudi trakovi za lase. Lepo pridejo do izraza v kombinaciji z lahkotno mladostno figo ali čopom.


Nasvet: Če imate lahkotno, sproščeno, nekoliko skuštrano in mladostno pričesko, lahko izvlečete posamezne pramenčke, ki lepo poudarijo obraz. Če želite ustvariti povsem gladko počesano pričesko ali elegantno večerno pričesko, lahko drobne laske ukrotite z lakom za lase ali gelom.

Frufru – od kratkega do nekoliko daljšega (stranska preča)

Pony wachsen lassen
© Getty Images

Glamurozno, naravno ali rokersko: Heidi Klum s frufrujem na tisoč in en način

2. faza

Če zaradi daljšega frufruja skorajda ne vidite več, ga lahko počešete na eno stran. V tem primeru na še vlažnih laseh naredite stransko prečo, nato frufru osušite s krtačo in ga oblikujte v želeno obliko. Če želite ustvariti različne stile, ga lahko poljubno spreminjate. Vam je všeč naraven videz, ki deluje lahkotno in mladostno? Nič enostavnejšega kot to! Lase preprosto počešite na stran ali pa uporabite vosek in ustvarite pričesko s poudarjeno strukturo. Za glamurozen videz lase osušite z okroglo krtačo, nato pa z likalnikom za lase ustvarite nežno valovito strukturo. Vam je všeč rokerska pričeska? V tem primeru lahko frufru spletete v kitke, ki se prilegajo lasišču, preostali lasje pa naj segajo preko ramen. S tem boste ustvarili trendovsko pričesko v stilu side-cut, pri kateri so lasje na eni strani kratko postriženi ali pobriti – v tem primeru boste ustvarili navidezno pričesko v tem stilu.   


Nasvet: Priporočamo vam, da peno za utrjevanje nanesete na lase še pred oblikovanjem, tako bo stilsko oblikovanje bolj enostavno, pričeska pa bo delovala povsem naravno.

Frufru – od kratkega do nekoliko daljšega (sredinska preča)

Pony wachsen lassen
© Getty Images

Če želite pričesko brez frufruja, si lahko omislite sredinsko prečo, kot lahko vidimo pri Heidi Klum

3. faza

Čez nekaj tednov frufru doseže določeno dolžino, ki sega vse do konice nosu. Pri tej dolžini lahko oblikujete sredinsko prečo. Frufru se zlije s preostalo dolžino las, pri čemer lahko lase s sredinsko prečo razdelite na dva dela. Celostna podoba deluje sofisticirano in uglajeno. Da bodo razmerja usklajena in bodo dolžine lepo prehajale, vam priporočamo obisk frizerja. Pustite profesionalne mojstre, da ustvarijo čarovnijo. Vaš frizer bo lase nekoliko postrigel in ustvaril nekaj stopničk. Tako bodo delovali lahkotno, sveže in naravno. Obenem se boste poslovili od frufruja!


Nasvet: Stopničke bodo prišle še posebno lepo do izraza, če boste ustvarili dodaten volumen. V tem primeru lahko uporabite puder za večji volumen, ki zagotavlja takojšen in zelo opazen učinek.