Oblikovanje las | Elegantne pričeske

Pričeske za noč čarovnic

Ali ste tudi vi med tistimi, ki si ne želijo obleči kostuma čarovnice, vampirja ali netopirja za noč čarovnic, a si kljub temu želite zanimivo čarovniško preobrazbo, ki bo vzbujala strah in pokazala vašo drugo, temačno stran? Za vas imamo nekaj zanimivih stilskih rešitev, ki vam bodo pričarale praznično vzdušje v družbi duhcev, škratkov in drugih vilinskih bitij. Predstavili vam bomo zanimive ideje za temačno in strašljivo stilsko podobo, ki smo jih zbrali v galeriji. Prepričani smo, da boste v pestri ponudbi našli tudi kaj zase.

Pri preobleki oziroma stilski preobrazbi za noč čarovnic sta zagotovo najbolj pomembni domišljija in ustvarjalnost. Na izbiro imate, da domišljiji pustite prosto pot ali pa dovolite, da se vas dotakne inspiracija. Glavna modna zapoved se glasi: bodite drzni in si dovolite najbolj nenavadne kreacije, ki so vam všeč. Za praznik čarovnic prav tako velja, da je lahko celotna podoba nekoliko bolj temačna, celo strašljiva in srhljiva. To je pravzaprav poanta tega zanimivega praznovanja. V galeriji boste poleg tega videli, da je lahko takšna čarovniška stilska podoba zelo zapeljiva in glamurozna.

Pričeske za noč čarovnic: Nekaj koristnih nasvetov in trikov

Halloween-Frisuren
© Getty Images

Princeska noči z mrežo in perjem povsem v črnem. Kitajska igralka Ni Ni je v tej vlogi zelo prepričljiva

Noč čarovnic je priložnost, ko lahko uporabite nenavadne stilske pripomočke in nevsakdanje trike.

1. Mreža: Mrežica zagotovo spada med tiste modne dodatke, ki jih v sodobnem času ne uporabljamo pogosto. Prav zato je primerna za noč čarovnic. Potegnete jo preko las ali pa jo usmerite na obraz, kot lahko vidite na sliki levo in v galeriji. Tako boste delovali zelo mistično in skrivnostno ter privabljali radovedne poglede mimoidočih.

2. Volumen: Ekstremen volumen je zelo ekstravaganten in privablja pozornost, zato je pravšnji za noč čarovnic, ko lahko pretiravamo in uživamo v scenski upodobitvi groze. Bodisi da so to kodri, velika griva ali visoko speta pričeska z natupiranimi lasmi na zadnjem delu lasišča – pričeska za najstrašnejšo noč v letu je lahko vedno nekoliko bolj razkošna, po možnosti z XXL-volumnom, ki poudari izraznost in poskrbi za dramatično noto.

3. Make-up: Mora biti dramatičen, opazen, izrazit in samosvoj. Zadošča že, če si omislite temno zasenčene veke, ki bodo vzbujale ''strah in grozo'' ali, bolje rečeno, privabile pozornost. Priporočamo, da uporabite črni kajal ter naredite izrazito obrobo okrog oči in črto nekoliko podaljšate preko vek, da ustvarite videz mačjih oči. Če želite, lahko uporabite kombinacijo črnega, temno rjavega, sivega ali rdečega senčila za veke, ki ga nanesete vse do obrvi. Nenapisana modna zapoved je bleda, skorajda bela polt. Pomagate si lahko s svetlo osnovo ali pa uporabite belo šminko, ki bo ustvarila še bolj izrazito bledico na obrazu in v predelu vratu. Ustnice poudarite z izrazito rdečo, nekoliko bolj mehko pa delujeta rožnata ali pink.

Napol speta pričeska z izrazito poudarjenim volumnom na zgornjem delu lasišča – popolna stilska podoba za zabavo čarovnic in vilinskih bitij.
Schwarzkopfov stilist za lase Armin Morbach vam bo v videu pokazal, kako lahko v samo nekaj korakih naredite pričesko, ki bo primerna za nočno zabavo.

Video predstavitev: Kako ustvariti pričesko v stilu Rockabilly

Pričeske za noč čarovnic

Sorodni članki