hairstyles-oscars-2014
Oblikovanje las | Elegantne pričeske

Najlepše zvezdniške pričeske na podelitvi oskarjev 2014

Podelitev oskarjev je najpomembnejši dogodek v svetu filmske industrije, ki ga lahko opišemo s samimi superlativi. Pomeni podelitev prestižnih kipcev za najvidnejše in najbolj izjemne filmske dosežke. Poleg tega je to edinstvena priložnost za slavnostno opravo, pri kateri svečana pričeska nikakor ne sme manjkati. Prav nasprotno! Večerna prireditev je zagotovo prava paša za oči, zato vas vabimo, da si v galeriji ogledate nekaj najlepših pričesk, ki smo jih izbrali za vas.

Letošnja podelitev oskarjev je bila 2. marca v Dolby Theatru v Los Angelesu. Zvezdnice in zvezdniki so se sprehodili po rdeči preprogi, najboljši filmski dosežki pa so bili, tako kot že vrsto let doslej, nagrajeni z najbolj prestižnimi kipci na svetu. Toda tako kot vselej tudi tokrat v ospredju ni bila samo podelitev nagrad filmske akademije. Enake pozornosti so bili deležni številni dogodki, ki spremljajo tradicionalno prireditev že vrsto let. V središču dogajanja in pozornosti so bili zvezdniki in zvezdnice, še posebno zaradi slavnostne oprave in svečanih pričesk.

O zanimanju javnosti priča tudi dejstvo, da se je družbeno omrežje Twitter skoraj sesulo zaradi zvezdniškega selfieja, ki prikazuje crème de la crème Hollywooda. Jennifer Lawrence je tudi tokrat padla čez svojo obleko, moderatorka Ellen DeGeneres pa je zbrane goste pogostila s pico, medtem ko je Leonardo DiCaprio žal tudi letos ostal praznih rok.

Dva oskarja za dva izjemna igralca

Najlepše pričeske na podelitvi oskarjev 2014
© Getty Images

Matthew McConaughey in Jared Leto sta letos prejela oskarja za vlogi v filmu Dallas Buyers Club

Leonardo DiCaprio, velik ljubljenec občinstva, je bil letos že tretjič nominiran za oskarja, vendar ga tako kot doslej tudi tokrat ni prejel. Prehitel ga je filmski kolega Matthew McConaughey, ki je nagrado osvojil za glavno vlogo v drami o aidsu z naslovom Dallas Buyers Club. V svojem slavnostnem nagovoru je pohvalil tudi odlične dosežke svojih tekmecev in kolegov. 

Jared Leto je najvišjo nagrado v kategoriji najboljšega stranskega igralca prejel za vlogo transseksualca v drami Dallas Buyers Club. Ob tem lahko dodamo, da bi si oba zaslužila tudi nagrado za najlepše oblečena zvezdnika. Na prireditev sta prišla v ''partnerskem videzu'' z belima smokingoma in elegantnima pričeskama.

Pričeske za oskarja 2014: glamurozni retrokodri

Najlepše pričeske na podelitvi oskarjev 2014
© Getty Images

Sandra Bullock z glamurozno pričesko v stilu side-swept

Glamurozne retrokodre smo lahko ob tej priložnosti opazili pri številnih zvezdnicah, zato je bila to zagotovo najbolj tipična pričeska na podelitvi oskarjev 2014. Tako si je Cate Blanchett omislila pričesko z nežnimi valovitimi kodri v kombinaciji z izrazito stransko prečo, podobno pričesko pa smo opazili tudi pri Sandri Bullock, ki bi ji prav tako lahko podelili umetniško nagrado za čudovit videz.

Uspešna igralka letos ni prejela kipca, vendar pa je njen film Gravitacija osvojil sedem nagrad in tako zagotovo šteje med največje zmagovalce večera.

Čudovite pričeske na podelitvi oskarjev 2014

Sorodni članki