celebrity-hairstyles-long-hair
Oblikovanje las | Dolgi lasje

Zvezdnice z dolgimi lasmi

Ženske, ki imajo dolge lase, jih z veseljem nosijo spuščene in jih tako ponosno pokažejo svetu. Zanimalo nas je, kako to naredijo zvezdnice, pa tudi, kako s stilskim oblikovanjem doseči najboljše oziroma najbolj osupljive rezultate. V galeriji smo izbrali zvezdnice s prelepimi dolgimi lasmi. Pravilno striženje je pri tem zelo pomembno, medtem ko boste umetniški vtis, individualno noto, prepoznavnost in razigranost dosegli z izbiro prefinjenih stilskih elementov.

Mnogo žensk svoje dolge lase zelo pogosto ali pa skoraj vedno poveže v čop, figo ali pa si omisli praktično visokospeto pričesko. Tako v ospredju niso spuščeni lasje, ki bi jim bilo dovoljeno, da se v vsej svoji veličini in lepoti elegantno pozibavajo v vetru in nežno padajo na ramena. Pa vendar škoda, da bi to vedno bilo tako! Dolgi lasje so simbol lepote in svobodne izraznosti, zato jih je treba kdaj pa kdaj spustiti. Pri tem je zelo pomembno pravilno striženje, saj morajo imeti lasje lepo obliko, prav tako morajo biti negovani od lasišča do konic.

Stilsko oblikovanje dolgih las: Pravilno striženje je osnova

Pri dolgih laseh zagotovo obstaja veliko različnih možnosti striženja. Lasje so lahko postriženi izrazito ali rahlo stopničasto. Konice so lahko postrižene povsem ravno, na trikotno konico ali v obliki venčka. Odločite se lahko za frufru, ki lahko sega vse do obrvi, ali za krajšo različico, morda takšnega, ki je počesan na eno stran, lahko pa se seveda odločite tudi, da ga ne boste imeli.

Anna Faris in Padma Lakshmi (slika zgoraj) nam ponujata zanimivo inspiracijo in podajata zgled za odlično postriženo pričesko. Anna z blond lasmi ima ravno postrižen frufru z nakazano sredinsko prečo, lasje na preostali dolžini pa so rahlo valoviti (od višine ušes naprej). Padma, ki ima prečudovite rjave lase, se je odločila za stransko prečo, pri čemer je frufru počesala na eno stran in ga spela za ušesom, medtem ko so preostali lasje oblikovani v povsem naravno pričesko.

Stilsko oblikovanje dolgih las: Drobni stilski dodatki

Pričeske z dolgimi lasmi ne bi bile to, kar so, če ne bi bilo drobnih stilskih dodatkov in najrazličnejših modnih elementov, ki pričeski podelijo osebno noto, vznemirljivost in drugačnost. Tako lahko frufru oblikujete v širok pramen in ga utrdite z gelom ter počešete nazaj ali pa ga pritrdite na zadnjem delu lasišča. Lahko si omislite napol visokospeto pričesko v stilu wet-look. Če želite, si lahko pričarate side-swept v kombinaciji z zapeljivimi kodri, ki jih nežno položite na eno stran ramena, in še bi lahko naštevali. Vse, kar potrebujete, so kreativnost, domišljija in ideje brez meja, pri tem pa si vsekakor lahko pomagate z likalnikom za ravnanje las, kodralnikom, različnimi modnimi dodatki, kot so okrasni trakovi in sponke.

V galeriji vam bomo predstavili izbor zvezdnic s čudovitimi dolgimi lasmi, ki bodo zagotovo navdušile tudi vas. Poleg tega vam bo Armin Morbach v videoposnetku zaupal nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste v samo nekaj korakih iz klasične pričeske z dolgimi lasmi ustvarili trendovsko pričesko v obliki grive z izjemnim učinkom presenečenja.

Video: Kako ustvariti dolgo pričesko v stilu Rockabilly

Zvezdnice z dolgimi lasmi