Spletena napol visoko speta pričeska
Oblikovanje las | Čop

Trendovske spletene pričeske: Napol visoko speta pričeska s francosko kitko

Obožujemo napol visoko speto pričesko! In prav tako obožujemo francoske kitke. V medsebojni kombinaciji sta ta dva klasična stila nepremagljiva v stilski eleganci. Najboljše pri francosko spleteni napol visoko speti pričeski: Odlično pristaja ženskam z dolgimi kot tudi s kratkimi lasmi.

Odkar je napol visoko speta pričeska, ki je pravzaprav polovični čop, ponovno v modi, jo lahko pogosto opazimo pri mlajših ženskah, ki obožujejo modne trende. Pravzaprav je ta pričeska vsem dobro znana, saj se je marsikdo spomni še iz svojih otroških dni. Namesto barvnih gumic se v modernejši različici pojavi žameten trak ali preprosta sponka z geometrično obliko. Najmanj tako priljubljena kot napol visoko speta pričeska je tudi francoska kitka. To ne preseneča, saj so spletene pričeske nadvse priljubljene.
Kaj se torej zgodi, če kombiniramo francosko kito in polovični čop? Rezultat je stilska kreacija, ki je naravnost ustvarjena za mlade ženske. Predstavili vam bomo stilska navodila:

”Življenje je prekratko, da bi imeli dolgočasne lase.”

Nadvse elegantno: Napol visoko speta pričeska in francoska kitka v enem

Napol visoko speti črni lasje s kito

Napol visoko speta pričeska s francosko kito je primerna za običajen dan pa tudi za posebne priložnosti.

Stilska navodila za oblikovanje spletene napol visoko spete pričeske:

 

  1. Ločite segment las na zgornjem delu glave in ob straneh. Najbolje boste to naredili s tankim glavnikom, ki ima konico.
  2. Sredinski pramen, ki ste ga ločili od preostalih las, počešite nazaj, nato pa začnite spletati. Ločite manjši pramen in ga razdelite na tri dele.
  3. Zdaj spletite povsem običajno kito (dvakrat), nato pa naredite zavoj kot pri francoski kiti, kar pomeni naslednje: Zunanjih pramenov ne položite preko sredinskega pramena, kot je to značilno za klasično tehniko spletanja, temveč vsakokrat dodajte tanek pramen, ki ga vzamete od sprednjih zgornjih las.  
  4. Kito spletite vse do zadnjega dela glave, nato pa jo utrdite z gumico. Za večjo obstojnost uporabite lak za lase.
  5. Namesto napol visoko spetega čopa se lahko odločite tudi za polovično figo. Tudi v tem primeru na koncu uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za popolno obstojnost

 

Nasvet: Pričesko lepo dopolnijo rahlo valoviti lasje. Če želite doseči takšen videz, jih umijte, nato pa nanje nanesite peno in jih osušite z okroglo krtačo. Eventualno lahko valovito strukturo ustvarite tudi s kodralnikom.

Francoska kita s polovično figo

Namesto s polovičnim čopom si lahko omislite tudi francosko kito v kombinaciji s figo.